Ventilation on Tour 'Ventilatievoorontwerp met Sketchup'

Ventilation on Tour 'Ventilatievoorontwerp met Sketchup'
28/09/2018
Duco, Handelsstraat 19, 8630 Veurne

Een ventilatievoorontwerp (VVO) maken is verplicht bij residentiële gebouwen. SBM biedt hierop – in samenwerking met DUCO en Sketchup – een antwoord. Bent u architect, EPB- of ventilatieverslaggever … of kortweg ontwerper of plaatser? Schrijf u dan in en kom op 28 september naar DUCO en leer een VVO in 3D te tekenen!

Wat? 

Sinds 2016 is een ventilatievoorontwerp voor bouwaanvragen of meldingen van residentiële gebouwen een must. Het is mogelijk om een VVO op het plan te schetsen met de vrije hand. Maar wat echt interessant is dat dit VVO in 3D kan gemaakt worden. ‘Waarom dan?’, hoor ik u denken. Om de simpele reden dat dit meer inzicht biedt op het verloop van het kanalennet en de plaatsing/aansluiting van de toestellen en ventielen.

Om deze taak te optimaliseren en te professionaliseren biedt Sketchup het antwoord op deze uitdaging. Door gebruik te maken van een voorbereide tekening en een bibliotheek van componenten kan snel, efficiënt en professioneel een VVO getekend worden.

Voor wie? 

De opleiding is bestemd voor architecten, EPB- of ventilatieverslaggevers, energiedeskundigen, studiebureaus, installateurs HVAC en technisch-commercieel medewerkers van groothandel HVAC en ventilatie.

Voorkennis?

Enige kennis van ventilatie/EPB is wenselijk om het beste uit deze sessies te halen. Daarnaast is voorkennis van Sketchup noodzakelijk en zorgt u er het best voor dat Sketchup op uw laptop staat. 

Programma

8.30 - 9 uur: Ontvangst
9 - 12 uur: Deel 1
12 - 13 uur: Broodjeslunch aangeboden door DUCO
13 - 16 uur: Deel 2
16 - 16.30 uur: Netwerkmoment