Innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Batibouw 2020

Innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Batibouw 2020
07/01/2020

Wil je afrekenen met je oververhitte woning in de zomer? En altijd gerust ademhalen in huis? Je beseft dat een raam openzetten niet voldoende is? Een eerste stap in de goede richting! Maar het is noodzakelijk om jouw binnenklimaat te optimaliseren en oververhitting tegen te gaan. Een compact balansventilatietoestel, een elektronisch gestuurd ventilatierooster, een ventilatiewarmtepomp als eerste stap naar verduurzaming. Dat zijn maar enkele van DUCO’s nieuwigheden richting Batibouw.

We kunnen er niet onderuit: oververhitting is een groeiend probleem. Zeker nu we grondig isoleren en luchtdicht bouwen. Stel jezelf dus niet langer de vraag hoe je een woning moet verwarmen, maar wel hoe je oververhitting voorkomt en je woning koel houdt. Om oververhitting te voorkomen en te zorgen voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat pakt DUCO uit met nieuwigheden binnen hun zonwering- en ventilatiegamma. Op naar Batibouw 2020!

Ventileren zonder zorgen met nieuw ventilatierooster

Omdat we zo goed isoleren en luchtdicht bouwen is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties. Marketingmanager Hendrik Dejonghe: “Als bewoner wil je je zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken. Het nieuwe ventilatierooster TronicVent pikt hierop in. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2 gaat het toevoerrooster automatisch open en dicht. Ventileren gebeurt enkel waar en wanneer nodig en bovendien volledig geruisloos. Comfort gegarandeerd!”

Naast toevoer is er ook afvoer om vochtige en/of vervuilde lucht af te voeren. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System binnen systeem C geboren. En die zorgt voor de laagste reductiefactor bij nieuwbouw.

Klaar voor de toekomst met slimme ventilatiewarmtepomp

Een nieuw toekomstgericht concept als eerste stap naar verduurzaming? Verwarmen en ventileren in één systeem? Met maximaal comfort? Met de DucoBox Eco Hybride binnen systeem C ben je klaar voor de toekomst! Met de ventilatiewarmtepomp bereik je een perfecte luchtkwaliteit. Onderscheidend is de 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een systeem van geïntegreerde regelkleppen aan te sturen, is een optimaal energetisch rendement een feit. Bovendien verhoogt de dag- en nachtregeling het akoestisch comfort aanzienlijk.

Ideaal is het hybride concept voor mensen die hun woonst stap voor stap groener willen maken. Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. Wist je dat je hierdoor de gasvraag van je woning sterk verlaagt? Dat resulteert in een energiebesparing tot 60 % op het gasverbruik.

Compacte balansventilatie voor appartementen en seriematige woningbouw

Wist je dat de DucoBox Energy Premium er een klein broertje heeft bij gekregen? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag je letterlijk nemen. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmteterugwinning dé oplossing voor appartementen en seriematige woningbouw. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking. Een gunstige energiefactuur verzekerd!

De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warme afvoerlucht de koude aanvoerlucht opwarmt. Anders gezegd: met de DucoBox Energy Comfort benut je al de aanwezige warmte zo goed mogelijk. Op die manier garandeert dit ventilatiesysteem D een behoorlijke besparing op de verwarmingskosten. En dat heeft dan weer een positief effect op het E-peil.

Doekzonwering en ventilatie in één product

Verkies je doekzonwering met natuurlijke ventilatie? Dan schaf je het best de manueel bedienbare DucoTwin 120 of de elektronisch aanstuurbare TronicTwin 120 aan. Deze ventilatieroosters met screen bevinden zich al even in het aanbod. Ze ondergingen een esthetische update: de vernieuwde binnenkap integreert zich onopvallend in elk interieur. Want het oog wil ook wat.

Door de akoestische optimalisatie is een stille werking verzekerd! Want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat lawaaihinder een negatieve invloed heeft op het stressniveau.

Doekzonwering voor grote ramen

Voor de gevels met grote glaspartijen in ons straatbeeld biedt de DucoScreen Front 150 in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter soelaas. “Zeker als je weet dat een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur binnenshuis tot 12 %.”De DucoScreen Front 150, met of zonder uitvalarm (CAP), kan door de smalle zijgeleiders volledig onzichtbaar weggewerkt worden.

Een ding staat vast: DUCO biedt een toekomstperspectief in elk bouwproject. En dat op korte en lange termijn. Wandel mee richting de woning van de toekomst in Paleis 12.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.