Programma & Info

De recente klimaatmarsen geven wereldwijd een nieuwe impuls aan verduurzaming. De regering heeft besloten om Nederland in 2050 woningen en gebouwen helemaal gasloos te maken en alle energie duurzaam op te wekken. Uit wetenschappelijke hoek rijst echter meer en meer de vraag of dit allemaal wel uitvoerbaar is

Programma & Info

Themadag 'Vol gas voor gasloos: FEIT of FICTIE?' 

Woensdag 12 juni 2019 Spoorwegmuseum Utrecht vanaf 13.00u

Centrale thema’s tijdens de Themadag 2019 zijn: De weg naar All-electric, hoe gaan we 100% 'gasloos' bereiken en waar staan we op vandaag? Duurzaam denken biedt nieuwe kansen. Maar wat houdt dat precies in? En kunnen we ons wel collectief inspannen voor resultaten die verder weg liggen? Uitdagende thema’s die plenair belicht zullen worden door niemand minder dan Helga van Leur en Rob Verbrugge.

Helga van Leur

Helga van Leur zal ons bijpraten over de laatste duurzaamheidsontwikkelingen. Het is een feit dat het klimaat verandert en de urgentie om hier iets aan te doen is groot. Met haar presentatie zal Helga een positief verhaal brengen over alles wat we wél kunnen doen aan het klimaatprobleem en hoe technologie hierbij een rol kan spelen. 

Rob Verbrugge

Tijdens onze themadag zal Rob Verbrugge zijn kennis omtrent duurzame warmte en ventilatie oplossingen met ons delen. Rob is ervan overtuigd dat de ventilatiewarmtepomp grote opportuniteiten biedt om de aanwezige ventilatiesystemen in mening woning te verduurzamen. Het is de missie van Rob om gedurende de laatste jaren van zijn actieve loopbaan de omschakeling naar een energiezuinige ventilatiewarmtepomp te laten slagen.

Programma

12u45 - 13u30: Ontvangst met koffie, thee en gebak op het Vriendenplein

13u30 - 13u40: Opening themadag en introductie in zaal Expo

                            (Richard Geraerts, verkoopleider Nederland Duco)

13u40 - 13u50: Korte toelichting Spoorwegmuseum

13u50 - 14u30: ‘Vandaag heb je morgen in handen’

                            (Helga van Leur, weervrouw en ambassadeur klimaat, duurzaamheid & gedrag)

14u30 - 14u45: Koffiepauze

14u45 - 15u20: 'De complexiteit van ons binnenklimaat' 

                            (Rob Verbrugge, warmte adviseur)

15u20 - 15u45: ‘Doelgerichte warmtepompoplossingen binnen het toekomstig wonen’

                            (Joy den Hartog, technisch-commercieel adviseur Duco)

15u45 - 17u30: Afsluitende borrel en mogelijkheid tot bezoek aan het Spoorwegmuseum

 

 

Mis deze trein niet!

En of dit alles nog niet genoeg is, zal Duco’s themadag plaatsvinden in het in 1874 gebouwde Maliebaanstation in Utrecht (Spoorwegmuseum). Het Spoorwegmuseum dompelt u helemaal onder in de wereld van het grootste transportmiddel op het land, van vroeger tot nu. Duco zet nadien begeesterende gidsen in die het ontstaan van de spoorwegen zullen toelichten.

Wilt u ook niet achterop hinken in het bouwtraject? Mis deze trein niet. Kom op woensdag 12 juni 2019 vanaf 12.45u naar de themadag in Spoorwegmuseum en laat u verrassen! De ontvangst zal plaatsvinden op het Vriendenplein. Om 13u30 start het plenair programma in zaal Expo. Bekijk hier de teaserfilm!