BIM-bibliotheek

Duco heeft samen met twee gespecialiseerde partijen ook invulling gegeven aan de ontwikkeling van een Duco bibliotheek en heeft ervoor gekozen om een aanzienlijk deel van haar producten te laten opnemen in de fabrikantspecifieke bibliotheek conform de (Dutch) Revit Standards (DRS), ondertussen uitgegroeid tot dé standaard van Nederland.

BIM-bibliotheek

Deze bibliotheek omvat alle producten uit het gamma raamventilatie, geluiddempende ventilatie, muur- en raamroosters, ventilatie én zonwering & de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen.

Deze producten maken vanaf nu dus ook deel uit van intelligente objecten die onmiddellijk inzetbaar zijn voor het ontwerp van technische installaties in gebouwen. Om het technisch ontwerp optimaal te laten verlopen is er naast de correcte geometrische en symbolische voorstelling ook parametrische informatie gekoppeld aan elk type.

Dankzij een recente, grondige update van deze digitale bibliotheek beschikt Duco voortaan niet enkel over een volledig vernieuwde bibliotheek met nieuwe producten die beschikbaar zijn in REVIT MEP 2014, 2015 en 2016 alsook in 3D DWG (bruikbaar voor alle versies van AutoCad). Tevens kan er op eenvoudige wijze een op maat gemaakte bestellijst gegenereerd worden aan de hand van de geüpdatete artikelcodes ofwel GTIN – codes, geïntegreerd in de componenten!

Met deze ontwikkeling is Duco een van de voorlopers op het vlak van BIM en mag het zelfs claimen om bij de eersten te zijn die voldoet aan DRS.