Duco World Of Oxygen 00005
duco_world_of_oxygen_00005
Wist je dat ...

je 90 % van de tijd binnen vier muren doorbrengt?

Waarom ventileren een must is

Ventileren als basis om te functioneren

Verse, gezonde lucht is de basis om goed te kunnen functioneren. We brengen 90 % van onze tijd binnen vier muren door. (Europese Commissie, 2003) Toch is de luchtkwaliteit binnenshuis vaak beneden alle peil.  Ongezonde lucht ontstaat door te koken, te poetsen, huisdieren, elektronische apparatuur, chemische stoffen als kuisproducten en verf … Niemand ontsnapt eraan, aangezien woningen steeds beter en luchtdicht worden gebouwd.

Isoleren is zeker belangrijk om energieverliezen te beperken, maar ventileren is een noodzaak om een comfortabel, gezond en aangenaam binnenklimaat te creëren. Zowel thuis als op kantoor, school, fitness, zorgcentra … Noem maar op.

Duco World Of Oxygen 00005
duco_world_of_oxygen_00005

Ventileren om ziektes te vermijden

Als de temperatuur, het vochtgehalte en/of het CO2-niveau in de woning te hoog worden, wordt het binnenklimaat een broeihaard voor verschillende ziektes.

Naast zwangere vrouwen, zieken en ouderen zijn vooral kinderen extra kwetsbaar. Dat komt omdat hun ademhalings- en immuunsysteem nog niet doorontwikkeld is. (Leefmilieu Brussel, 2018) Maar net de kinderkamer blijkt de meest vervuilde kamer van het huis te zijn … (Danish Eco Council, 2016) Tot 45 % van alle kinderkamers hebben een te hoog CO2-gehalte door onvoldoende ventilatie (Danish Eco Council, 2016) Tijd om aan de alarmbel te trekken en te zorgen voor een woonomgeving die ademt.

Fact 1 Pic 2
Fact 1 pic_2

Ventileren om je woning gezond te houden

Het is van belang om de lucht binnenin gebouwen op regelmatige wijze te verversen. Een juiste en goede ventilatie is noodzakelijk. Want in slecht geventileerde woningen of appartementen bijvoorbeeld, die volledig luchtdicht gebouwd worden, kan de lucht niet goed circuleren, blijft de vervuilde lucht hangen, ontstaat er geurhinder, vochtcondensatie op de ramen en in de muren én worden bacteriën gemakkelijk verspreid.

Download de brochure Gerust ademhalen

Wil je deel uitmaken van the World of Oxygen?

Contacteer ons

Bronnen

Danish Eco Council. (2016). The Indoor Generation. Opgehaald van Get Outdoors

Europese Commissie. (2003). The Indoor Generation. Opgehaald van Get Outdoors

Leefmilieu Brussel. (2018, september 21). Studie over de binnenluchtkwaliteit in de kleuterscholen. Opgehaald van Leefmilieu Brussel