Duco World Of Oxygen 01
duco-world-of-oxygen-01
Wist je dat ...

een gezond binnenklimaat de leerprestaties tot 23 % verbetert?

Ventileren voor de toekomst

Goed ventileren betekent goed presteren

Ventileer niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen. Denk daarbij aan de toekomst, de volgende generatie(s): jouw kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Het is niet alleen belangrijk om thuis een goed leefklimaat te creëren, maar ook op school. Wist je dat een gezond binnenklimaat de leerprestaties tot 23 % verbetert? (TNO, 2015)

In 80 % van de klaslokalen in ons land is de CO2-concentratie veel te hoog. (TNO, s.d.) Hoofdpijn, verminderde productiviteit, ziekteverzuim … zijn de gevolgen van onvoldoende ventilatie. Een leeromgeving moet gezond zijn, waarin iedereen op elk moment van de dag het maximale uit zichzelf kan halen. ‘Duco at School’ zorgt hiervoor dankzij een slimme mix van ventilatie- en zonweringsystemen.

Facts Pic 018
Facts pic_018

Vijf basispijlers voor optimale leeromgeving

‘Eén oplossing, vijf pijlers’, zo vat Duco de kracht van het concept samen. Via een doordachte toepassing van basisventilatie, doorvoerventilatie, luchtafvoer, ventilatieve (nacht)koeling en buitenzonwering werd er reeds in verschillende scholen – in samenwerking met onder meer de architect en installateur –  een duurzame, custom-made klimaatoplossing gerealiseerd. Daardoor zijn muffe geurtjes, beslagen ramen en ongeconcentreerde leerlingen binnen schoolgebouwen al even zeldzaam als een sneeuwbui in juli. Daar zit toekomst in!

Totaaloplossing

Om schoolbesturen maatwerk te kunnen bieden, beschikt Duco over een eigen studiedienst, en een gespecialiseerd team van binnen- en buitendienstmedewerkers voor een deskundig, alomvattend advies en een solide ondersteuning. Op die manier wordt er gezocht naar een totaaloplossing die naadloos aansluit bij de wensen van opdrachtgever en gebruikers.

 

Maar om het gewenste resultaat in schoolgebouwen te boeken, dient er ook rekening te worden gehouden met verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld sprake van verkeerslawaai? Dan zullen niet de standaard zelfregelende ventilatieroosters, maar wel de geluiddempende roosters soelaas bieden. In een klaslokaal gevuld met gemiddeld 25 leerlingen is het ventilatiedebiet dan weer veel groter dan in een woning voor twee personen, dus zijn 10 Pa-roosters aangeraden. Op het gebied van doorvoerventilatie vertaalt zich dat in de plaatsing van grote muurroosters of lamellenwandsystemen.

 

 

Een aangenaam klimaat in scholen is één, maar een efficiënt energieverbruik is minstens zo belangrijk. Hierin kan Duco ook voorzien, bijvoorbeeld met een energiezuinige afvoerventilator, de DucoBox, alsook door middel van ventilatieve (nacht)koeling. Een breed assortiment van zonweringsystemen vormt het sluitstuk van Duco’s pijlerconcept!

Bronnen

TNO. (2015). Frisse Scholen .
Seminar Frisse Scholen .

TNO. (s.d.). Frisse scholen.
Opgehaald van TNO.

Wil je deel uitmaken van the World of Oxygen?

Contacteer ons