Duco World Of Oxygen 00002
duco_world_of_oxygen_00002
Wist je dat ...

zonwering zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur met 12 %?

Kiezen voor architecturale zonwering tegen oververhitting

Dubbele functie van architecturale zonwering

Een architecturaal zonweringsysteem zorgt niet alleen voor een optimaal evenwicht tussen behoud van daglicht en zicht naar buiten,  maximale privacy en een efficiënte afschermen van stralen. Het geeft een gebouw ook een esthetische, unieke toets dankzij het strakke, rechtlijnige design. Om daarnaast even een concreet beeld te geven: structurele zonwering zorgt tijdens zomermaanden voor een daling van de gemiddelde temperatuur binnenshuis tot 12 %. (TNO, 2017)

Facts Pic 013
Facts pic_013

Architecturale zonwering en intensieve ventilatie combineren

Als het aantal warme dagen zienderogen toeneemt, is de zoektocht naar manieren om de binnentemperaturen in bedwang te houden groot. Intensieve ventilatie in combinatie met architecturale zonwering biedt soelaas. Zo staan muur- en raamroosters, lamellenwandsystemen – al dan niet inbraakwerend – zowel overdag als ’s nachts garant voor een groot ventilatiedebiet. Op die manier is er sprake van intensieve ventilatie. Voeg hieraan nog een degelijk architecturaal zonweringsysteem toe en je hebt de ideale oplossing om een woning, kantoor, school … voldoende te koelen.

Facts Pic 010
Facts pic_010

Welke zonwering toepassen?

Kiezen voor architecturale zonwering brengt een ruime keuze met zich mee. Zo is er de keuze tussen vaste of verstelbare lamellen, die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden, en met een discrete of opvallende vormgeving.

Een andere mogelijkheid is een zonweringsysteem met een gamma aan schuifpanelen die door middel van een rail volledig voor de ramen kunnen worden geschoven. De verschillende kadertypes, lamellen en schuifsystemen zorgen voor voldoende keuzevrijheid om de gevel geheel naar eigen smaak in te kleden.

Textiel- of doekzonwering, al dan niet gemonteerd op een uitvalarm of al dan niet in combinatie met ventilatie, voorkomt de opwarming van een gebouw.

Wil je deel uitmaken van the World of Oxygen?

Contacteer ons

Bronnen

TNO. (2017). Natuurlijke koeling en zonwering.