Oplossingen voor een gezond binnenklimaat

Gezondheid staat centraal in al onze ontwikkelingen op het vlak van ventilatie- en zonweringsystemen. Optimaal bewonerscomfort, goede akoestiek en energiebesparing zijn hierbij de kernwaarden. Dit alles komt samen bij totaaloplossingen voor woningen, kantoren, scholen en zorginstellingen.

Oplossingen voor een gezond binnenklimaat

Gezondheid staat centraal in al onze ontwikkelingen op het vlak van ventilatie- en zonweringsystemen. Optimaal bewonerscomfort, goede akoestiek en energiebesparing zijn hierbij de kernwaarden. Dit alles komt samen bij totaaloplossingen voor woningen, kantoren, scholen en zorginstellingen.

 

 

Optimaal bewonerscomfort

Renovatie- of verbouwingsplannen? Dan is het slim om naast isoleren ook aandacht te besteden aan andere technieken, zoals ventilatie (natuurlijk of mechanisch) en zonwering. Vervuilde binnenlucht en zonnehitte raken immers al snel vast in goed geïsoleerde woningen.

Door te kiezen voor een doordachte combinatie aan ventilatie- en zonweringsystemen kan je dit vermijden. Kies dus voor optimaal bewonerscomfort en een warme, gezonde thuis waar je volledig tot rust kan komen.

Goede akoestiek

We brengen heel wat tijd binnenshuis door. Bij slechte akoestiek kunnen geluiden van overal binnenkomen. Dit heeft een substantiële invloed op het algemeen functioneren, zoals een verhoogde hartslag, stress en hoofdpijn. Gelukkig kan de akoestiek op orde gebracht worden door akoestische oplossingen waar esthetiek en functionaliteit prima samengaan.

Onze geluiddempende oplossingen zijn daarenboven zeer uitgebreid en gaan van akoestische ventilatie voor hoogbouw, alsook voor residentiële toepassingen met dempingwaarde tot 40 dB.

Energiebesparing

Wist je dat een combinatie van ventilatie en zonwering de koellast tot 63 % doet dalen? En dit voel je meteen in je portemonnee! Een degelijk ventilatiesysteem dat zonale ventilatie toepast, biedt hier een oplossing.

Bij zonale ventilatie wordt enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Wanneer je dit combineert met een degelijk buitenzonweringsysteem daalt het energieprestatiepeil tot maar liefst 5 punten. Een lager energieprestatiepeil staat voor een energiezuiniger huis en dus een meerwaarde voor je woning.

Slimme renovatie

Bij renovatieprojecten is het prioritair om isolatie aan te pakken. Dat zal iedereen beamen. Maar het is minstens zo belangrijk om ventilatie- en zonweringsoplossingen te integreren in jouw renovatieplannen. Zeker ook omdat tegen 2050 alle woningen energieneutraal moeten zijn.

Isolatie, ventilatie en zonwering combineren is dé sleutel om energieverbruik te verminderen en luchtkwaliteit en comfort binnenshuis te optimaliseren. Daar waar isolatie alle kieren en gaatjes luchtdicht maakt, zorgt ventilatie voor verse luchtcirculatie, terwijl zonwering de warmte reguleert.

Een top trio bij renovaties dus!

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.