Casestudy's

DUCO's producten in de praktijk toegepast.

Casestudy's

 • Sint-Jozefschool-Ieper

  Het nieuwbouwproject Sint-Jozefschool te Ieper werd ontworpen ter vervanging van de versnipperde bestaande schoolgebouwen. DUCO werd ingeschakeld om het binnenklimaat in de klaslokalen optimaal te houden.

  Fruit Vervisch-Ieper

  DucoScreen Front 150 FIX zonwering verbetert het binnenklimaat bij Fruit Vervisch in Ieper. De stijlvolle afwerking van deze stormbestendige doekzonwering zorgt tevens voor een esthetische meerwaarde.

  Axintor - Veurne

  Het esthetische zonweringsysteem in hout zorgt voor een warme uitstraling van het Axintor gebouw. Tegelijkertijd houden de panelen de zonnehitte buiten en zorgen zo voor een aangenaam binnenklimaat.

  Vandamme Houtatelier-Veurne

  Eind juni, begin juli 2022 werd de gevel van Vandamme Houtatelier uitgerust met de structurele, esthetische doekzonwering DucoScreen Front 150 FIX.

  Residentie Optimist-Bredene

  Residentie Optimist te Bredene kiest voor ventilatiesystemen met warmteterugwinning van DUCO.

  Aon-Drongen

  Voor haar vestiging in Drongen bij Gent zocht Aon een opvallende, doch discrete manier om haar merk aan de buitenwereld te tonen. DUCO kende de oplossing.

  Atelier Tiny Living-Anderlecht

  Of je nu zelf wilt bouwen in onze werkplaats onder onze begeleiding of uw visie op maat wilt laten bouwen, Atelier Tiny Living helpt jou het Tiny Home van jouw dromen te verwezenlijken!

  Kepler-Halen

  De toekomstgerichte projectontwikkelaar Kepler is steeds op zoek naar het hoogste wooncomfort, waarbij enkel woningen worden opgeleverd met een E-peil van -15. 

  Residentie Asterias - De Panne

  Residentie Asterias in De Panne is een mooi voorbeeld van een appartementencomplex dat met haar moderne uitstraling zorgt voor een frisse toets in de buurt. Voor het installeren van een energiezuinige en doorgedreven ventilatieoplossing werd beroep gedaan op DUCO.

  Howest-Bruges

  Het nieuwe gevelconcept van Howest Campus Brugge hield rekening met optimale natuurlijke lichtinval en het tegengaan van oververhitting met zonwering. Voor de installatie van deze zonwering werd gekozen voor DucoSun Cubic lamellen.

  La BoTTega - Zelzate

  Begin 2021 startten de werken aan het prestigieuze project La BoTTega in Zelzate. Eind mei 2023 werd het project opgeleverd. Om de appartementen te voorzien van een optimaal thermisch binnenklimaat werd beroep gedaan op DUCO.

  Prosafco - Roeselare

  Om hun kantoormedewerkers te beschermen tegen oververhitting en verblindende zonnestralen werd de gevel van het Prosafco gebouw voorzien van DucoScreen Front 150 Curtain Wall doekzonwering. 

  Almax - Diksmuide

  Na een fusie in 2013 werd het gebouw van Almax-Easylab uitgebreid. Voor de buitenzonwering deden ze beroep op DUCO.

  Pompstation Keetberg - Kallo

  Het pompstation Keetberg te Kallo was dringend aan renovatie toe. Voor het bekleden van de gevel werd beroep gedaan op DUCO.

  The Gate Sheffield | Goede nachtrust voor studenten dankzij geluiddempende ventilatieroosters

  Geluiddempende ventilatieroosters DucoMax dragen in deze studentenaccomodatie bij tot een gezond binnenklimaat.

  Zuidzicht - Hasselt

  Op de bovenste verdieping van het appartementencomplex Zuidzicht te Hasselt werden DucoSun Cubic 100 zonweringslamellen geïnstalleerd. 

  Youston-Genk

  Youston, een toonaangevende specialist in archiefopslag en archiefbeheer, ontwikkelde een nieuw gebouw om hun gestage groei te accomoderen. Voor de gevelbekleding van het nieuwe kantoorgebouw werd DUCO ingeschakeld.

  Aubry Papier - Tubeke

  Het Tubeekse bedrijf Aubry Papier, gespecialiseerd in verkoop, het versnijden en verwerken van verpakkingen en inlegvellen voor industrieel gebruik, besliste om hun gevel te voorzien van DucoSun Wing zonwering. 

  FortyFour-Beselare

  FortyFour is een modewinkel voor hem en haar, gevestigd op de volledige gelijkvloers van een eigentijds architectonisch gebouw. DUCO droeg met plezier haar steentje bij aan de realisatie van dit juweeltje van architectonische creativiteit en functionaliteit.

  Suikerpark-Veurne

  Project Suikerpark omhelst een 70-tal appartementen, Suikertorens. Ter realisatie van het project werden heel wat duurzame technieken toegepast. DUCO zorgde ervoor dat de bewoners binnenshuis een natuurlijke, aangename ventilatie ervaren.

  The Green - Nieuwpoort

  Om een gezond binnenklimaat te garanderen in het nieuwbouwproject The Green, werd geopteerd voor het energiezuinige ventilatiesysteem D van DUCO.

  DUCO Nieuwbouw - Veurne

  Om het nieuwe kantoorgedeelte van het DUCO gebouw te voorzien van een optimaal binnenklimaat voor de medewerkers, werd geen moeite gespaard. 

  Snowball - Harelbeke

  Een schoolvoorbeeld van ‘lead by example’ is Snowball. Dit kantoorgebouw wordt behoed voor oververhitting in de zomer danzij de DucoSun Cubic lamellen. 

   

  Ceratec - Komen-Waasten

  Om het gebouw Ceratec te Komen-Waasten te voorzien van de nodige afkoeling en ventilatie werden maar liefst 8 DucoGrille NightVent ventilatieluiken geïnstalleerd op de gevel.

  Kantoorgebouw H.Essers - Genk

  Logistiek dienstverlener H.Essers blijft maar groeien. Om zijn toekomst veilig te stellen, besloot het Limburgse familiebedrijf een nieuw hoofdkantoor op te trekken.

  Zorginstelling Volkskliniek - Gent

  Dankzij doorgedreven verbouwingen en jaren hard labeur werden de conversie van de oude Volkskliniek te Gent begin dit jaar een feit en opgeleverd door algemeen aannemer Deblaere nv in opdracht van bouwheer Domino VZW.

  Belgische Wielerbond - Tubeke

  De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond in Tubeke is functioneel en modern en staat symbool voor de steile ambities van Belgian Cycling. Om oververhitting via de grote glaspartijen tegen te gaan, koos de federatie voor doekzonwering van DUCO.

  Kastanjedal - Veurne

  Bewoners van Veurnse assistentiewoningen houden hoofd koel tijdens zomer.

  Kangoeroewoning - Harelbeke

  Een slim ventilatiesysteem C met vraagsturing was daarbij onontbeerlijk in deze kangoeroewoning in Harelbeke.

  Faraday House - Londen

  Geperforeerde schuifpanelen animeren de gevel van Faraday House in Londen.

  Watling Place - Londen | Architecturale zonwering voor Londens appartementsgebouw

  DUCO Ventilation & Sun Control  voorziet de bewoners van een aangenaam binnenklimaat en ultiem wooncomfort door toepassing van architecturale zonwering.

  House of Tomorrow Today

  Het House of Tomorrow Today (HoTT) is gestoeld op de principes van Active House, waarbij gezondheid, comfort én energiezuinigheid perfect samenvloeien.

  College Jean-Racine - Saint Brieuc (FR)

  Architecturale zonwering voor schoolgebouw met toekomstvisie   

  Nieuwbouwwoning - Bloemendaal (NL)

  Het resultaat van de gevel? Een afwisselend schouwspel van koper en hout.  Voor houten schuifpanelen koos de architect voor DucoSlide Wood van DUCO Ventilation & Sun Control.

  College Chateaubriand - Plancoët (FR)

  Energiezuinige en duurzame technieken in college Chateaubriand

  Pyrénées Presse - Pau (FR)

  Architecturale zonwering voor Franse uitgeverij.

  Renovatie Woonstichting Servatius - Malberg Maastricht (NL)

  De corporatie neemt 277 woningen in de wijk Malberg in Maastricht onder handen. 

  Point of View - Nieuwegein (NL)

  In hartje Nieuwegein (Nederland) is een nieuwe woontoren verrezen om u tegen te zeggen. Op een boogscheut van winkelcentrum City Plaza staat Point of View, een woontoren met 48 koopwoningen en een ondergrondse parkeergarage. 

  Bouw•Novum 5.4 woningen - Nijverdal (NL)

  Een betaalbare sociale woning creëeren die inspringt op alle maatschappelijke vraagstukken van nu en de toekomst? Het kan met de BouwNovum 5.4 woningen.

  Clarenhof - Nieuwpoort

  Gezond binnenklimaat voor assistentiewoningen Clarenhof in Nieuwpoort.

  Appartementencomplex De Maalderij - Veurne

  Een aangenaam wooncomfort koppelen aan moderne architectuur? Dat kan! Het nieuwbouwproject de Maalderij in Veurne levert het bewijs. 

  Van Marcke - Kortrijk

  Architecturale zonwering verlaagt de koellast van het distributiecentrum en het kantoorgebouw van Van Marcke. 

  NOM woning - Den Haag (NL)

  Hoe zal een NOM woning in 2030 eruitzien? Ervaar de beleving bij het Haaghuis, een energieneutrale woning op een prachtige plek in Den Haag.

  Moderne villa - Hoeilaart

  We kunnen het niet langer onder stoelen of banken stoppen: de oververhitting van nieuwbouwwoningen is een feit! Door steeds strenger wordende isolatienormen evolueren deze woningen meer en meer naar BEN- of passiefhuizen. 

  Hoofdkantoor DCM - Grobbendonk

  Dynamiek in vormgeving en afwerking; dat ademt het hoofdkantoor van DCM uit.

  Xwift - Nazareth

  De architecturale zonwering aan de buitengevel van het kantoorgebouw van Xwift helpt om een aangenaam binnenklimaat te creëren in de strijd tegen oververhitting.

  Strakke villa - Koksijde

  Verzekerd zijn van een optimale luchtkwaliteit in de woning en tegelijk geen geluidshinder ondervinden van een natuurlijk ventilatiesysteem? Het kan!

  DijleDelta - Leuven

  De aluminium schuifpanelen van DUCO versterken de verticaliteit in DijleDelta project in Leuven

  EnergyVille - Genk

  Een mooi staaltje techniek in combinatie met architectuur.

  Residentie Erica - Waasmunster

  In elke wooneenheid staat comfort centraal, dat onder andere door DUCO’s doekzonwering werd gerealiseerd.

  Servatius - Maastricht

  DUCO blaast tiental eengezinswoningen weer nieuw leven in

  CEPOS - Duffel (BE)

  Renovatie met architecturale zonwering voor een uitstekend thermisch comfort.

  DM&S - Brugge

  Hoofdrol voor natuurlijke ventilatie in nieuwe kantoorgebouwen DM&S

  Skyfall - De Panne

  Moderne, strakke nieuwbouwappartementen met veel aandacht voor wooncomfort dankzij het CO2-gestuurde 'DucoTronic System' ventilatiesysteem.

  'De Contreie' - Oosterhout

  DUCO voorziet meer dan 100 woningen van een perfect binnenklimaat.

  Kantoorgebouw Televic - Izegem

  Een combinatie van basisventilatie, buitenzonwering en ventilatieve koeling onder de vorm van intensieve ventilatie

  Residentie Farida - Knokke-Heist

  Discrete ventilatie dankzij DucoTop 60 ZR

  56 assistentiewoningen - Herzele/Denderhoutem

  Voorgeprogrammeerde & klepgestuurde ventilatieafvoer zorgt voor tijdswinst

  Ravel Residence - Amsterdam

  Ravel Residence biedt Amsterdamse studenten gezonde en veilige thuis.

  Loven - Tilburg

  DUCO CO2 System draagt bij tot labelsprong in ingrijpende renovatie

  Brede school Het Dok - Oegstgeest

  Comfortabel binnenklimaat met minder installaties

  WZC 't Hof - Lichtervelde

  Natuurlijke ventilatie en zonwering dragen bij tot een comfortabel binnenklimaat

  Marie KamphuisBorg - Groningen

  Renovatie Marie KamphuisBorg met intelligent ventilatiesysteem van DUCO bewijst nut

  Brede school De Schakel - Ammerzoden

  Adviesbureau toont meerwaarde CO2-gestuurde ventilatie aan voor een goede en gezonde schoolventilatie.

  Zandkasteeltje - Koksijde

  Gezond en comfortabel binnenklimaat door middel van vraaggestuurde ventilatie voor 56 woningen dankzij de implementatie van het Duco Comfort System

  ZuidEsch - Emmen (NL)

  Een perfecte thuis voor zorgbehoevenden en natuurlijke ventilatie.

  Square View I - Zelzate

  Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatie levert meergezinswoning E42 op.

  Active House - Schiedam (NL)

  KAW architecten en DUCO laten visitekaartje achter in Schiedamse Active House.

  Poppodium Doornroosje - Nijmegen

  Geen slapeloze nachten dankzij geluiddempende ventilatie

  G-Label - Gent

  Hoe zonwering het werkcomfort bij G-Label verhoogt.

  Basisschool De Verwondering - Almere (NL)

  En de Gouden Kikker Award gaat naar... basisschool De Verwondering in Almere! Intensieve ventilatie via roosters op het dak en de gevel zorgt er voor een frisse leeromgeving.

  Gevelrenovatie - Emmeloord (NL)

  Architecturale schuifpanelen van DUCO aan de gevel voorkomen oververhitting tijdens de warme zomermaanden.

  Wooncomplex Up Mountain - Amstelveen (NL)

  In opdracht van bouwkundig aannemer AKOR zorgt ventilatiespecialist DUCO voor een gezond binnenklimaat in alle appartementen.

  Woontoren State - Amsterdam (NL)

  De vraag naar nieuwbouw in grote steden neemt explosief toe en de beperkte beschikbare open ruimte neemt af. Bijgevolg moeten steeds meer projecten wijken naar geluidgevoelige locaties. 

  Sint-Lodewijkscollege - Brugge

  DucoSun 200 Cubic voegt niet enkel schaduw en koelte toe aan het nieuwe internaat. Het tilt de architectuur tegelijk naar een hoger niveau, dankzij de slanke uitwerking in aluminium en de perfecte integratie in de op maat gemaakte staalconstructie.


  Jheronimustoren - Den Bosch (NL)

  De 75 meter hoge woontoren illustreert als geen ander hoe het binnenklimaat ook in hoogbouw naar een hoger niveau kan worden getild.

  De Spakler - Amsterdam (NL)

  Knap staaltje vakmanschap door onder andere architectenbureau Mecanoo en DUCO met een EPC-waarde van 0. 

  Woontoren Polaris - Groningen (NL)

  Woontoren Polaris illustreert als geen ander hoe het binnenklimaat ook in hoogbouw naar een hoger niveau kan worden getild.

  Lancaster Circus - Birmingham (UK)

  Geluidabsorberende ventilatieroosters voor accomodatieprojecten voor studenten garanderen een goede nachtrust voor de bewoners. 

  Kop Duin - Almere (NL)

  DUIN is in enkele jaren uitgegroeid tot een unieke plek in Nederland waar wonen, werken en recreëren op één plek in harmonie samenkomen. Ook slimme vraaggestuurde balansventilatie mocht niet ontbreken.

  Woning Dekeersschieter - Diksmuide

  Akoestisch comfort in combinatie met energie-efficiëntie zijn de troeven van deze woning door DUCO's vraaggestuurde ventilatie. 

  Carlos in Huis - Deventer (NL)

  Een luxueus appartement mét aandacht voor een gezond binnenklimaat.

  Edge - Amsterdam (NL)

  Bij de herontwikkeling van Edge Amsterdam West werd veel aandacht gegeven aan luchtkwaliteit door in te zetten op ruime ventilatie en extra filtering van inkomende lucht. 

  Wooncomplex Vijverhorst - Nijmegen (NL)

  Twee jaar geleden werd in Nijmegen gestart met de renovatie van het 46 jaar oude complex Vijverhorst. Het gebouw kreeg een flinke opknapbeurt en werd toekomstbestendig gerenoveerd.

  Hoeve - Hove

  In het landelijke Hove, in de provincie Antwerpen, vinden we midden in de velden de gerestaureerde hoeve van Serge Werniers. De hoeve werd gerenoveerd tot een BEN-woning met een E-peil van 12.

  Duthoo - Zwevegem

  DucoSun Cubic Design lamellen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in de headquarters van Duthoo.

  Schuifpanelen bieden maximale privacy aan B&B-gasten

  Om een aangenaam binnenklimaat te creëren voor de gasten koos het architectenbureau bewust voor de architecturale schuifpanelen DucoSlide.

  Schuurwoning - Boxtel (NL)

  De aluminium schuifpanelen in dit project doen denken aan schuifdeuren van traditionele schuren.

  Sterea - Sterrebeek (BE)

  Architecturale zonwering maakt hybride woonomgeving Sterea compleet.

  Kantoor Gelukkige Haard - Oostende

  Het zonweringsysteem DucoSlide LuxFrame XXL kan hoogtes tot 6 meter aan. Een toepassing hiervan vindt u in een kantoorgebouw te Oostende.

  Schoolventilatie bij Elzendaalcollege - Boxmeer

  Ventilatie en zonnewering vormden een belangrijk aspect bij Elzendaalcollege, waarbij DUCO met GlasMax en DucoTwin 120 CAP een pasklaar antwoord kon bieden.

  Villa Oeselgem

  Een mooi voorbeeld van een ‘DUCO at Home’ totaaloplossing.  

  Basisschool Neel - Maasniel

  Een echte smaakmaker in architectuur, maar met een duidelijke knipoog naar de natuur.

  Kijkwoning Lapeirre - Nevele

  DucoSlide geeft dynamisch karakter aan gevelbeeld van inspirerende kijkwoning.

  Atheneum Pegasus - Oostende

  DUCO bouwt met DucoSun Ellips mee aan educatief pareltje.

  Meergezinswoning - Sint-Niklaas

  Een architecturaal kunststukje van de bovenste plank met prominente aandacht voor gezondheid, comfort én energiezuinigheid!

  De Amazones - Den Bosch

  Met een uitgesproken elegantie en de gezondheid van de mens als uitgangspunt drukken de drie woontorens duidelijk hun stempel op Den Bosch.

  Power Solutions - Wijnegem

  DUCO verzorgt gevelbekleding van indrukwekkend Antwerps kantoorgebouw.

  Margaretha Complex - Kampen

  Ventilatie én zonwering in één product voor woonzorgcomplex Margaretha

  Woning Debandt - Veurne

  ‘Beproefd en compleet’ ventilatiesysteem regelt binnenklimaat.

  Vereenooghe - Roeselare

  Dankzij het architecturale zonweringsysteem beschikt dit gebouw over een gezond en comfortabel binnenklimaat

  CO₂-neutrale wijk - Kortrijk

  Architecturale zonwering voor energiezuinig project

  Iris Hospitaal - Brussel

  Architecturale schuifpanelen voor hoogtechnologisch ziekenhuis Iris in Brussel.

  KABANO - Oostduinkerke

  Elektronisch gestuurde ventilatie in architecturale BEN-vakantiewoning.

  Livingstone

  DUCO’s architecturale zonwering brengt gevel Livingstone tot leven

  XL Boom - Wijnegem

  De zonwering in verschillende maatvoeringen wekt de indruk van een streepjescode

  Schlangenhaus - Fürstenfeldbruck (DE)

  DUCO brengt opmerkelijke architectuur over de landsgrenzen.

  Blok 59 De Strijp - Eindhoven (NL)

  Blok 59 voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzaamheid en comfort dankzij de toepassing van vraaggestuurde ventilatie in alle woningen.

  Technische eigenschappen

  Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

  Caractéristiques techniques

  Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

  Technical properties

  Discover all the technical features in the technical datasheet.

  Technische Eigenschaften

  Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.