DUCO at SCHOOL

DUCO biedt zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten concepten aan waarbij leerlingen en leerkrachten op een natuurlijke manier kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat in klaslokalen.

DUCO at SCHOOL

In zo’n tachtig procent van de scholen in Nederland heerst een slecht binnenmilieu. Een fris en gezond binnenklimaat zou voor elke leerling en docent vanzelfsprekend moeten zijn. Dankzij een slimme mix van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen biedt het DUCO at SCHOOL concept een gezonde leeromgeving. En dit voor zowel nieuwbouw als renovatie!

Vijf basispijlers voor optimale leeromgeving

Het zijn kwaliteiten die DUCO reeds heeft bewezen tijdens tal van schoolprojecten zoals Pegasus Atheneum in Oostende, Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder en basisschool Neel in Maasniel (NL). ‘Eén oplossing, vijf pijlers’, zo vat DUCO de kracht van het concept samen. Via een doordachte toepassing van basisventilatie, doorvoerventilatie, luchtafvoer, ventilatieve (nacht)koeling en buitenzonwering werd er reeds in elke school in samenwerking met onder meer de architect en installateur een duurzame, custom made klimaatoplossing gerealiseerd. Daardoor zijn muffe geurtjes, beslagen ramen en ongeconcentreerde leerlingen binnen schoolgebouwen al even zeldzaam als een sneeuwbui in juli. Nog niet overtuigd? Bekijk dan alvast onze ‘Frisse Scholen’ film!

Totaaloplossing

Om schoolbesturen maatwerk te bieden, stelt DUCO steevast alles in het werk om in een zo vroeg mogelijk stadium rond de tafel te zitten met de betrokken partijen. Hiervoor beschikt DUCO over een eigen studiedienst, en een gespecialiseerd team van binnen- en buitendienstmedewerkers voor een deskundig, alomvattend advies en een solide ondersteuning. Op die manier kan er samen een oplossing worden uitgewerkt die naadloos aansluit bij de wensen van opdrachtgever en gebruikers.

Maar om het gewenste resultaat in schoolgebouwen te boeken, dient er ook rekening te worden gehouden met verschillende factoren en omstandigheden. Is er bijvoorbeeld sprake van verkeerslawaai? Dan zullen niet standaard zelfregelende ventilatieroosters, maar geluiddempende roosters soelaas bieden. In een klaslokaal gevuld met gemiddeld 25 leerlingen is het ventilatiedebiet dan weer veel groter dan in een woning voor twee personen, dus zullen 10 Pa-roosters moeten worden geïmplementeerd. Op het gebied van doorvoerventilatie vertaalt zich dat in de plaatsing van grote muurroosters of lamellenwandsystemen.

Een aangenaam klimaat in scholen is één, maar een efficiënt energieverbruik is minstens zo belangrijk. Hierin kan DUCO ook voorzien, bijvoorbeeld met een energiezuinige ventilatiebox, de DucoBox, alsook door middel van ventilatieve (nacht)koeling. Een breed assortiment van zonweringsystemen vormt het sluitstuk van DUCO’s pijlerconcept!