Duco World Of Oxygen 00003
duco_world_of_oxygen_00003
Wist je dat ...

30 % van de mensen die na 1980 geboren zijn in industrielanden klinisch allergisch zijn?

Luchtdicht bouwen, ventilatie en zonwering hand in hand

Isoleren is goed, ventileren moet

Luchtdicht bouwen en een goede isolatie zijn hot. Logisch, gezien het grote energievoordeel voor de bewoner. Als er  onvoldoende aandacht uitgaat naar ventilatie is dat geen gezond gegeven. Door nu echter beter te isoleren en luchtdicht te (ver)bouwen om aan de steeds strengere energieprestatie-eisen te voldoen, zijn gecontroleerde luchtstromen meer regel dan uitzondering. Maar toch zijn niet alle problemen hiermee van de baan. Maar liefst één op de zes Europeanen leven immers in een ongezond gebouw. (Velux, 2017)

Schadelijke binnenlucht moet het gebouw ook nog kunnen verlaten. Zo niet, neemt het risico op gezondheidsproblemen en vochtophoping aanzienlijk toe. Zo zijn 30 % van de mensen die na  1980 geboren zijn klinisch allergisch. (Leefmilieu Brussel, 2018) Voor velen een ware doorn in het oog, maar wel dagelijkse realiteit. Isoleren is goed, maar ventileren moet!

Duco World Of Oxygen 00002
duco_world_of_oxygen_00002

Oververhitting tegengaan

Door steeds luchtdichter te (ver)bouwen en dikkere isolatiepakketten toe te passen, is het niet langer de vraag hoe de warmte moet worden vastgehouden, maar wel hoe oververhitting tijdens de warmere maanden te kunnen voorkomen. Hieraan levert buitenzonwering een belangrijke bijdrage, maar ook speelt een efficiënte ventilatie een sleutelrol om een  gezond, comfortabel én energiezuinig gebouw te creëren.

Wil je deel uitmaken van the World of Oxygen?

Contacteer ons

Bronnen

Leefmilieu Brussel. (2018, september 21). Studie over de binnenluchtkwaliteit in de kleuterscholen.
Opgehaald van Leefmilieu Brussel

Velux. (2017). Healthy Homes Barometer.
Opgehaald van Get Outdoors