BEN je mee?

Als toonaangevende producent op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen is DUCO één van de voorlopers op het vlak van Bijna Energie Neutraal bouwen (BEN). Daarvoor ontving het overigens een officiële erkenning van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

BEN je mee?

Bijna Energie Neutraal bouwen wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Europa en staat voor, zoals de naam al doet vermoeden, gebouwen die weinig energie verbruiken voor ventilatie, verwarming, koeling en warm water. De energie die wel nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.


2021 lijkt nog veraf, maar bouwen volgende de BEN-principes is vandaag al de slimste keuze! 
Extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. BEN-woningen kunnen bovendien rekenen op stevige premies, korting op de onroerende voorheffing én sommige banken geven een extra voordelig bouwkrediet. 


Energieprestatie
Een van de belangrijkste eisen waar een BEN-woning aan moet voldoen op het vlak van energieprestatie is het bereiken van een E-peil van E30 of lager. Ook op het vlak van onder andere isolatie (K40) en hernieuwbare energie zijn er enkele voorwaarden.

Ook ventilatie is één van pijlers in het hele BEN-verhaal. Door het toepassen van vraagsturing op basis van CO2- en vochtmeting wordt er enkel waar en wanneer nodig geventileerd én in de juiste hoeveelheid.

Gezonde woning van de toekomst
DUCO ontwikkelde trouwens enkele uitgewerkte concepten, die aantonen dat een woning uitgerust met natuurlijke ventilatie moeiteloos aan de toekomstige eisen kunnen voldoen.

Dankzij de vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen -het Duco Comfort System (tot 21 E-peilpunten winst) & het volledig elektronisch gestuurde DucoTronic System (tot 26 E-peilpunten winst)- draagt ook DUCO haar steentje bij aan de energiezuinige, maar vooral gezonde woning van de toekomst!

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.