Biobased tandartsenpraktijk - Middenmeer

DUCO voorzag de tandartsenpraktijk Mondzorg Middenmeer van architecturale zonwering onder de vorm van de DucoSlide Wood. Op die manier leverde ook de producent van natuurlijke ventilatie- en zonweringssystemen haar bijdrage aan dit ecologisch gebouw, bestaande uit natuurlijke en biobased materialen.

Biobased tandartsenpraktijk - Middenmeer

Houten zonwering DUCO voor biobased tandartsenpraktijk

De doelstelling bij het ontwerp van deze bijzondere tandartsenpraktijk in Middenmeer was van in het begin duidelijk: een gezond en comfortabel binnenklimaat creëren die bijdraagt aan een ‘healing environment’ . Het gebouw, een ontwerp van ORGA architect en gerealiseerd door ORGA bouw, werd volledig van natuurlijke, biobased materialen gebouwd en daarbij speelt hout een hoofdrol.

Hoofdrol voor hout
Het gebouw is volledig opgetrokken in houtskeletbouw, geïsoleerd met houtvezel isolatie en een koudebrugonderbreking uit houtvezel , goed voor een Rc-waarde van 6,5. Bovendien zijn ook de spanten volledig uit hout (afkomstig van Staatsbosbeheer) en is het plafond afgewerkt met vuren planken. Al het gebruikte hout kan bovendien rekenen op een FSC keurmerk of gelijkwaardig.

DucoSlide houten zonwering

Om een ‘healing environment’ te creëren werd er ook heel sterk nagedacht over een maximum aan natuurlijk licht, gezien de positieve werking op mens en omgeving. Het ontwerp en de oriëntatie van het gebouw zorgen er dan ook voor dat er optimaal gebruik gemaakt kan van worden en wordt het gebouw in de wintermaanden bovendien gratis opgewarmd.

DucoSlide Wood: hout & aluminium perfect verenigd
Veel lichtinval betekent echter ook dat er de nodige aandacht besteed werd aan zonwering voor een optimale balans tussen licht en beschaduwing. Compleet passend binnen het gehele concept werd er geopteerd voor de DucoSlide Wood, ofwel architecturale zonwering in schuifpanelen waarbij hout en aluminium perfect met elkaar verenigd worden. De lamellen worden onzichtbaar bevestigd binnen het DucoSlide LuxFrame kader en zijn vervaardigd uit Western Red Cedar. Een lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort die uitstekend bestand is tegen rot en verwering. Bovendien zijn de lamellen kwartiersgezaagd. Dat zorgt ondermeer voor stevigere lamellen en gaat vervorming tegen.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.