Lenteonderhoud voor ventilatiesystemen: 2 dingen die je kan doen

Lenteonderhoud voor ventilatiesystemen: 2 dingen die je kan doen
20/03/2024

Nu de lente haar intrede doet, gaan de bloemen langzaam weer bloeien, fluiten de vogeltjes je ’s morgens wakker en worden de dagen iets langer. Dat betekent ook: tijd voor de grote lenteschoonmaak!  Wie start de lente niet graag met een fris en schoon gevoel in huis? Vergeet hierbij zeker je ventilatiesysteem niet! Door dit aan te pakken en onze ventilatiesystemen en raamroosters goed te onderhouden, kunnen we ervoor zorgen dat ze optimaal blijven functioneren.

1) Reinig de raamroosters (bij systeem C)

Controleer alle raamroosters in huis en verwijder eventueel opgehoopt vuil, stof of ander vuil. Dit zorgt ervoor dat de lucht ongehinderd door de roosters kan stromen en draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit binnenshuis.

      Vervang de filters (bij systeem D)

Filters spelen een cruciale rol bij het reinigen van de lucht die door het ventilatiesysteem circuleert. Controleer de filters en reinig of vervang ze indien nodig om de efficiëntie van het systeem te behouden.

 

2) Reinig de ventielen en de kanaalopeningen

Het is raadzaam om de ventielen en luchtkanalen periodiek te laten reinigen door een professional. Dit helpt bij het verwijderen van opgehoopt vuil en stof, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd en de levensduur van het systeem wordt verlengd. Maar ook tijdens de lenteschoonmaak kun je zelf je steentje bijdragen aan het onderhoud van de ventielen en kanaalopeningen.

Zelfreinigingstips:

  • Gebruik een zachte borstel en een vochtige doek om de ventielen schoon te maken. Dit verwijdert stof en vuil dat zich in de loop van de tijd heeft verzameld.
  • Gebruik een zachte borstel om voorzichtig vuil en stof uit de kanaalopeningen te verwijderen.
  • Gebruik een stofzuiger om eventueel vuil en stof uit de kanaalopeningen te zuigen.

 

 

 

Wil je meer onderhoudstips voor onze producten? Ontdek DucoTv.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.