Brede school Het Dok - Oegstgeest

Het Dok in Oegstgeest is een brede school waar tijdens het ontwerp drie thema’s centraal stonden: frisse lucht, veel daglicht en het gebruik van natuurlijke materialen. DUCO Ventilation & Sun Control leverde haar bijdrage in dit (klimaat)concept dankzij de implementatie van de geluidsdempende ventilatieroosters, type GlasMax ‘ZR’.

Brede school Het Dok - Oegstgeest

Natuurlijke ventilatieroosters DUCO zorgen voor frisse lucht

Al tijdens het ontwerp, een realisatie van architectenbureau Paul de Ruiter bv, was het duidelijk dat gezondheid en duurzaamheid voorop stonden. Deze doelstellingen kwamen volledig tot uiting in de drie centrale thema’s, waarin frisse lucht een prominente rol vertolkt.

Innovatief klimaatconcept
Samen met ingenieursbureau Arup werd er een innovatief klimaatconcept op poten gezet met als uitgangspunt om via natuurlijke ventilatie op een energiezuinige manier overal in het gebouw verse lucht aan te voeren.

Aangezien ook geluidsbelasting een rol speelde bij de implementatie van de ventilatieroosters, werd er geopteerd voor de GlasMax ‘ZR’ van DUCO. Dit geluiddempend rooster (dempingswaarde tot 37 dB in open stand) voert verse lucht aan via de gevel en stroomt zo door naar een centraal trappenhuis, waar het wordt afgevoerd. De gelijke verspreiding van de lucht wordt gegarandeerd dankzij het gebruik van een geperforeerde, akoestische dempende plafondkoof.Dankzij dit innovatief klimaatconcept zijn er geen ventilatiekanalen nodig en dat bespaart zowel energie als materiaal. Een bewijs dat een comfortabel binnenklimaat met minder installaties geen utopie is!

DUCO at SCHOOL
DUCO heeft met het DUCO at SCHOOL-concept trouwens heel wat mogelijkheden om een schoolgebouw te voorzien van een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat dankzij de combinatie van basisventilatie, buitenzonwering en ventilatieve koeling. Deze drie pijlers vormen de basis voor een stevige strategie om op een natuurlijke manier het binnenklimaat beheersbaar te houden en werden in het verleden al meermaals succesvol toegepast.

Meer informatie? Download onze folder DUCO at WORK/SCHOOL/CARE en ontdek de verschillende mogelijkheden of neem contact met ons op voor een op maat uitgewerkte aanpak.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.