Ceratec - Komen-Waasten

Om het gebouw Ceratec te Komen-Waasten te voorzien van de nodige afkoeling en ventilatie werden maar liefst 8 DucoGrille NightVent ventilatieluiken geïnstalleerd op de gevel.

Ceratec - Komen-Waasten

Ceratec brengt buiten binnen met ventilatieve koeling

Ceratec te Komen-Waasten is een dynamisch technologiebedrijf dat bekend staat om haar hoogtechnologische machinebouw en elektrotechnische installaties. Om het gebouw te voorzien van de nodige afkoeling en ventilatie werden maar liefst 8 DucoGrille NightVent ventilatieluiken geïnstalleerd op de gevel.

Ventilatieve koeling

Luchtdicht bouwen en een goede isolatie zijn tegenwoordig twee kernbegrippen die in de bouwwereld steeds meer aan belang winnen. Zeker om ongewenste energieverliezen zo veel mogelijk te beperken. Dat betekent echter ook dat de warmtevraag afneemt, maar de nood naar afkoeling van een gebouw wel groter wordt.

Zeker tijdens de warmere (zomer)maanden kan de binnentemperatuur aardig oplopen. Niet alleen door overdreven directe zonnewinsten, maar ook door interne warmtewinsten. Denk aan verlichting, elektrische en thermische appartuur of gewoon de aanwezigheid van heel wat personen in één en dezelfde ruimte. Zomercomfort wordt dan ook steeds meer in de ontwerpeisen van een gebouw opgenomen.

Breng buiten binnen

Het esthetische en geraffineerde ventilatieluik DucoGrille NightVent voorziet het Ceratec gebouw van de nodige frisse en verse buitenlucht om de binnenruimtes af te koelen. Dit zorgt niet alleen voor een gezond binnenklimaat maar heeft ook een directe invloed op het welzijn van het personeel.

Optimale luchtkwaliteit zorgt er immers voor dat tal van gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, algehele vermoeidheid of allergieën de kop worden ingedrukt. Klachten die wel ontstaan bij slechte luchtkwaliteit. Een optimaal binnenklimaat heeft met andere woorden een directe en positieve invloed op de afwezigheidscijfers binnen het bedrijf. En dit heeft dan weer een positieve impact op de productiviteit van de bedrijfsactiviteiten. Win-win situatie dus!

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.