EPB-sessies: Ontbijt met ventilatie

Vlaamse huishoudens trekken vandaag de dag steeds meer de kaart van een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Geen onlogische keuze, gezien de alsmaar strenger wordende isolatie- en energienormen. Maar uiteraard moet een gezond binnenklimaat probleemloos te rijmen vallen met een doordacht ontwerp en vakkundige installatie, kwestie van te voldoen aan de gestelde eisen en niet te moeten inleveren op het vlak van energie-efficiëntie. Een integrale aanpak dient zich bijgevolg sterk aan. En dat is nu net waar DUCO met een op maat gemaakt lespakket aan wil tegemoetkomen.

EPB-sessies: Ontbijt met ventilatie

Omdat een optimale werking van ventilatiesystemen topprioriteit is voor DUCO, stellen we steeds alles in het werk om professionele actoren hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Naast de DUCO Academy, waar installateurs worden opgeleid tot DUCO ‘VIP’, wil DUCO voortaan ook voor EPB- en ventilatieverslaggevers actief een ondersteunende en adviserende rol vervullen.

Doorgedreven opleiding

Daarom doorkruisen we in het voorjaar heel Vlaanderen om u via een doorgedreven opleiding nauwgezet te informeren over de impact van vraaggestuurde ventilatie binnen de geldende EPB-regelgeving. Dankzij een nauwe samenwerking met SBM bent u alvast verzekerd van een goed uitgekiende opleiding. Naast een grondige opfrissing van de meest actuele ventilatieregelgeving staat ook het belang van efficiënt ventileren en de toepassing van vraaggestuurde ventilatie op basis van een concreet EPB-rekenvoorbeeld hoog op de agenda. Na het theoretische gedeelte kan u als kers op de taart zelf aan de slag tijdens een praktijkgerichte installatieworkshop.

Erkende vorming

Dit alles gebeurt onder leiding van SBM-docent Tom Henderyckx, die tevens als EPB-verslaggever werkzaam is en dus een grote voeling heeft met het werkveld. Deze EPB-ontbijtsessies vinden plaats op vier centrale locaties in Vlaanderen, en werden door het Vlaams Energieagentschap (VEA) erkend voor twee uur en drie kwartier permanente vorming.

Stel uw inschrijving niet uit en verzeker zo uw deelname! Om een persoonlijke benadering te garanderen, kunnen immers maximaal 30 deelnemers per sessie intekenen.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.