Faraday House - Londen

Het acht verdiepingen tellende gebouw is bekleed met een met de hand afgewerkte koperlegering, die warm licht weerkaatst in de ruimtes eromheen. Maar ongecontroleerd en overmatig zonlicht kan de ervaring van comfort ernstig verstoren. Daarom koos de architect voor structurele zonwering. De DucoSlide panelen zorgen voor een daling van de gemiddelde binnentemperatuur tot 12% om oververhitting tegen te gaan. 

Faraday House - Londen

Het Faraday House in Londen is een gebouw die tot de verbeelding spreekt; het biedt een oogverblindende compositie vanaf de Victoriaanse spoorbrug. De appartementen maken deel uit van Circus West Village, de eerste fase van de herontwikkeling van Battersea Power Station.

Ramen over de volle hoogte omlijsten het uitzicht op de rivier de Theems en de aangelegde binnenplaats, waardoor het gevoel van ruimte en licht wordt versterkt, terwijl privéterrasbalkons en daktuinen voor buitenruimte zorgen.

Het acht verdiepingen tellende gebouw is bekleed met een met de hand afgewerkte koperlegering, die warm licht weerkaatst in de ruimtes eromheen. Maar ongecontroleerd en overmatig zonlicht kan de ervaring van comfort ernstig verstoren. Daarom koos de architect voor structurele zonwering. De DucoSlide panelen zorgen voor een daling van de gemiddelde binnentemperatuur tot 12% om oververhitting tegen te gaan. De geperforeerde schermen animeren de gevel en bieden de huiseigenaars extra zonwering en akoestische controle.

Het resultaat? Een betere levenskwaliteit voor de bewoners en een opvallende compositie voor bezoekers als ze het London Victoria station binnenrijden.