G-Label - Gent

Aangenaam werken doorheen het hele jaar? Bij het ontwerp van kantoorgebouwen vormt zonwering een belangrijk gegeven. 

G-Label - Gent

Hoe zonwering het werkcomfort bij G-Label verhoogt

Aangenaam werken doorheen het hele jaar? Dan is zonwering een must. Bij het ontwerp van kantoorgebouwen vormt zonwering dan ook een belangrijk gegeven. Net als bij het projectontwikkelingsbedrijf G-Label in Gent. De keuze gaat uit naar architecturale zonwering. De schuifpanelen bieden de oplossing in de strijd tegen oververhitting.

Het steeds meer luchtdicht bouwen, dikkere isolatiepakketten, de stijging van het aantal warme dagen per jaar … Enkele van de vele argumenten om te kiezen voor een zonweringoplossing op maat. De zoektocht naar oplossingen om de binnentemperaturen in bedwang te houden is meer dan ooit ‘hot’.

Net zoals thuis wilt u ook op kantoor geen hinder ondervinden van de zon. Dat begrijpt ook projectontwikkelaar G-Label uit Melle, dat duurzame en architecturale projecten creëert en ontwikkelt. Keuze ging uit naar de architecturale zonwering DucoSlide LuxFrame. Een extern zonweringsysteem met schuifpanelen.

Zonweringsysteem tegen oververhitting

U houdt de zon toch ook liever te vriend? Met buitenzonwering verhindert u storende lichtinval binnen te dringen. Wie ergert er zich nu niet aan zonlicht op zijn/haar scherm? Ook houdt een degelijk zonweringsysteem de warmte buiten. Het resultaat: minder koeling nodig. Dat zorgt niet alleen voor een prettiger werkklimaat, maar ook voor een lagere energierekening.

Buitenzonwering (structureel of screens) belemmert zonnestralen het glas te bereiken. Zo zakt de temperatuur, maar daalt ook de koellast tot 63 %. En dat zonder een energieverslindend koelsysteem in te zetten. Doekzonwering en architecturale zonwering zijn dus een uitstekende investering die zich snel terugverdient.

Aluminium schuifpanelen weren de zon

Bij projectontwikkelaar G-Label werd DUCO’s architecturale zonwering DucoSlide LuxFrame toegepast. Het zonweringsysteem bevat aluminium lamellen, geplaatst in een kader. Door de ruime keuze aan lamellen, werd gekozen voor lamellen die perfect aansluiten bij het kantoorgebouw. Dat ze het complex karakter bezorgen, is een understatement. En wat vooral belangrijk is: de zonwering levert een comfortabel werkklimaat op!

Op zoek naar een optimale balans tussen zonwering en daglichttoetreding? Schuif de aluminium kaders door middel van een rail voor de ramen, zoals gewenst. Daarenboven bewijzen ze tijdens de koudere maanden hun dienst. Warmte van de laagstaande zon baant zich immers een weg door de zonwering. Van een optimale energiewinst gesproken!