Duco ondersteunt Techniekacademie Veurne

Duco ondersteunt Techniekacademie Veurne
28/08/2014

Duco Ventilation & Sun Control is één van de bedrijfspartners die de Techniekacademie van Veurne mee ondersteunt. Met dit initiatief wil het lokale gemeentebestuur, in samenwerking met hogeschool VIVES, een technische loopbaan populair maken.

Het concept achter de Techniekacademie is eenvoudig: een reeks workshops betrekt kinderen van tien tot twaalf jaar op een unieke manier bij techniek en technologie. Dat moet hun interesse in een technische loopbaan aanwakkeren en de leemte aan technische en wetenschappelijke profielen in de Vlaamse arbeidsmarkt opvullen. De aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen, want onlangs bleek dat steeds meer jongeren voor een wetenschappelijke opleiding kiezen.

Bedrijfspartner
“Als toonaangevend bedrijf op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringssystemen zijn we bij Duco bijna voortdurend op zoek naar technisch sterke profielen. Alles wordt bij ons immers van A tot Z ontwikkeld en geproduceerd: van pril concept tot en met afgewerkt product. Ook al is Duco sterk Europees georiënteerd, toch blijven we regionaal sterk verankerd en rekruteren we ook meestal uit de regio. Net daarom willen we ons engageren als bedrijfspartner, want de jeugd is de toekomst van morgen”, klinkt het bij Duco, die de deelnemers ook met de praktijk en het geavanceerd machinepark laat kennismaken tijdens een bedrijfsbezoek.


“We willen ons graag engageren als bedrijfspartner, want de jeugd is de toekomst van morgen”


Concreet krijgen de jongeren de kans om tijdens twaalf workshops van 10 september tot 3 december op een creatieve manier kennis te maken met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, bouw, biotechnologie… Alles wordt begeleid door professionele techniekmentoren.


Voor meer informatie: www.techniekclub-veurne.be