Balkenende feliciteert Duco met verdienstelijke realisaties

Balkenende feliciteert Duco met verdienstelijke realisaties
21/10/2016

Eerder deze week viel Luc Renson als CEO van Duco Ventilation & Sun Control de eer te beurt om Jan Peter Balkenende te ontmoeten. Tijdens het gebeuren, dat kaderde in een bezoek van de voormalige minister-president van Nederland aan België, loofde Balkenende de ventilatie- en zonweringfabrikant om zijn verdienstelijke realisaties en innoverende rol in de Nederlandse markt van ventilatie.

Al sinds zijn ontstaan in 1991 is Duco dankzij een breed gamma van ventilatieroosters prominent in de Nederlandse woningventilatie actief. Dit betreft zowel zelfregelende als geluiddempende, brandwerende en elektronisch gestuurde ventilatieroosters. Maar wat begon als een eerder kleinschalige onderneming met focus op woningventilatie, groeide doorheen de jaren uit tot een toonaangevende fabrikant van ventilatie- en zonweringtoepassingen voor zowel woningen als kantoren, scholen en zorginstellingen.

Focus op innovatie

“Innovatieve ontwikkelingen en groei kunnen we enkel tot stand brengen als we blijven investeren”, aldus Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Dat Duco in het verleden volop werk heeft gemaakt van uitbreiding en dat we deze trend ook naar de toekomst toe zullen aanhouden, uit zich niet enkel in infrastructurele werkzaamheden zoals een eigen labo, test- en trainingscentrum, en een site met een totale oppervlakte van 101.000 m2. Ook het personeelsbestand werd doorheen de jaren aanzienlijk uitgebreid. Zo wierf Duco extra elektronica-ingenieurs aan waardoor eigen CO2- en vochtsensoren konden worden ontwikkeld. Naast deze sturingscomponenten werden ook eigen ventilatorboxen voor de afvoer van vervuilde en vochtige lucht op de markt gebracht.”

Dit alles leidde al snel tot diverse Nederlandse bekroningen. Onder meer De ‘Gouden Klomp’ voor de beste Belgische of Luxemburgse exporteur naar Nederland, en de ‘Nederlandse Bouwprijs’ voor zijn DucoTwin als meest innovatieve product bewijzen dat Duco en Nederland een sterk duo vormen.

Europese top 3

“Dat een aanvankelijk kleinere speler is uitgegroeid tot de Europese top 3 op het gebied van ventilatie, en tegelijk vasthoudt aan zijn lokale verankering is geen evidentie”, stelt Jan Peter Balkenende. “Dat is nogmaals een concreet voorbeeld dat bedrijven met een goed concept, een creatieve en innovatieve aanpak, en veel doorzettingsvermogen in staat zijn om internationaal mee te draaien aan de top.” De voormalige minister-president van Nederland feliciteerde CEO Luc Renson dan ook persoonlijk voor de uitstraling van zijn bedrijf en de continue investering in innovatie.