Bouwunie infosessies over actieve en passieve koeling

Bouwunie infosessies over actieve en passieve koeling
03/09/2018

Je plaatst voornamelijk verwarming en koeling? Je bent op zoek naar naar meer informatie over een betere afstemming van het koelssysteem met het EPB-verhaal? Dan is deze infosessie iets voor jou! De infoavonden van Bouwunie, in samenwerking met Duco, over actieve en passieve koeling gaan binnenkort van start. Experts leggen tijdens deze infoavond de voor- en nadelen, van zowel actieve als passieve koeling, uit. Daarnaast geven ze nuttige tips om mee rekening te houden bij de installatie. Wees welkom!

De zomerse hittegolven liggen opnieuw achter ons. Daaruit kunnen we afleiden dat oververhitting een belangrijk thema is. Woningen en gebouwen worden sterk geïsoleerd en luchtdicht gemaakt. Koeling wordt dus een noodzakelijk element bij elke nieuwbouw of renovatie. Een traditionele airco is dan niet langer de meest ideale oplossing. Maar voor welke keuze gaan we dan? En wat is het meest optimale? Passieve, natuurlijke koeling … of is de beste oplossing een optimaal gebruik van onze warmtepomp? Op de infosessies gaan we hier dieper op in. Onze experts staan stil bij de belangrijke aandachtspunten voor de installateur, de voor- en nadelen van zowel actieve als passieve koeling en informatie over een betere afstemming van het koelsysteem met EPB.

Verschillende locaties

Deze infosessies zijn bedoeld voor installateurs verwarming en koeling. De infosessies van Bouwunie, in samenwerking met Duco, worden gegeven op 3 locaties: dinsdag 18 september Kamp C in Westerlo, woensdag 19 september in de Oude Melkerij in Hooglede en woensdag 26 september in Hotel Van der Valk in Beveren-Waas.

Programma

  *   19.00 uur  | Verwelkoming
  *   19.30 uur  | Start infosessie
     *   Koeling onder de loep door Paul De Schepper, docent elektromechanica en klimatisatie Thomas More Campus Kempen.
     *   Actief en passief koelen, de uitdaging voor de toekomst door Luc Dedeyne, Energieconsulent Bouwunie
     *   Voorstelling van de nieuwe oplossingen van onze partners door Luc Dedeyne, Energieconsulent Bouwunie
  *   21.30 uur  | Verzorgde netwerkreceptie met mogelijkheid vraagstelling
  *   22.20 uur | Einde

Gratis inschrijven?

Maak gebruik van de partnercode 'BUKOELING' om je gratis in te schrijven via de links die je vindt aan de linkerzijde.