Breng de zomer binnen, houd de hitte buiten!

Breng de zomer binnen, houd de hitte buiten!
08/05/2018

Zorgeloos ontspannen in een frisse woonkamer of wegdromen in de zetel zonder zich te ergeren aan de felle zon die op uw gezicht brandt. Het mag voor velen dan misschien wel een evidentie lijken. Toch kunnen heel wat bewoners in de warmere maanden amper het hoofd koel houden, vooral wanneer de woning is opgetrokken uit grote glaspartijen. Gelukkig ligt de oplossing ook voor deze groep binnen handbereik. Vermijd dat uw fris glas wijn of verkoelende smoothie lauw wordt en beleef de perfecte zomerdag dankzij Duco’s doekzonwering op maat van extra grote ramen.

De integratie van kleine raamoppervlaktes in de hedendaagse architectuur ligt tot grote vreugde van zowel de architect als de bewoner al enige tijd achter ons. Esthetisch gezien, is dit alvast een enorme vooruitgang, net zoals op functioneel gebied, want hoge en brede ramen brengen ontzettend veel natuurlijk licht in de woning. Maar tegelijkertijd kan de temperatuur in huis sterk toenemen en precies daar wringt het schoentje, zeker in een tijdperk waarin snikhete periodes steeds meer de bovenhand halen. Geen wonder dat de woningbouw warmloopt voor de toepassing van buitenzonwering in doekvorm van het type DucoScreen Front 150.

Nieuw: hoogte- en breedtemaat van zes meter

Dit gemotoriseerde doekzonweringssysteem is ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak - voor architect, aannemer en gebruiker. Niet enkel kan DucoScreen Front 150 van buitenaf ‘onzichtbaar’ worden geplaatst. Ook het onderhoud kan op eenvoudige wijze van buitenaf gebeuren. Daarnaast kan het systeem worden geleverd met Sergé-doek (glasvezel) of Soltis-doek (zonweringstextiel met micro-openingen), en is leverbaar in verschillende kleuren. Een verduisterend doek (Light Block) is tevens leverbaar.

Compleet nieuw is de variant met een hoogte- en breedtemaat van zes meter. Met die grote maten is er nu dus ook een esthetische en makkelijk in te bouwen zonweringtoepassing die inspeelt op de trend in de architectuur om almaar grotere glaspartijen neer te zetten.