DUCO krijgt prestigieus Europees kwaliteitslabel toegekend

DUCO krijgt prestigieus Europees kwaliteitslabel toegekend
30/06/2015

DUCO mocht in juni officieel het Europees erkend Qualicoat-kwaliteitslabel in ontvangst nemen. Met dit toonaangevende label certificeert Qualicoat DUCO’s proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium profielen en componenten.

Zo kan de ventilatie- en zonweringspecialist voortaan als één van de weinige bedrijven uit de bouwsector zwart op wit aantonen dat er gepoederlakt wordt volgens de Europese normen.

“Qualicoat is een onafhankelijke instantie uit Zürich die zich richt op het bereiken van kwalitatieve coating op aluminium met toepassing in de bouwsector. De Qualicoat-kwaliteitsspecificaties zijn een reeks van minimumeisen waaraan de bedrijfsinstallatie, de voorbehandeling, de verfsystemen en de gelakte producten moeten voldoen”, opent Hendrik Dejonghe, marketing manager bij DUCO. “Tijdens een onaangekondigde controle werd niet alleen de kwaliteit van het proces, maar ook die van de producten volgens zeer strikte eisen getest door een keuringsinstantie onder toezicht van Qualicoat. Voor alle testen waren de resultaten erg succesvol.”


Hoge kwaliteitsstandaard
De uitgebreide voorschriften en testen die Qualicoat hanteert, geeft DUCO’s klanten de zekerheid dat zij een product aankopen dat aan een hoge kwaliteitsstandaard voldoet. Zelfs in agressieve atmosferische omstandigheden die in kust- en industriegebieden voorkomen, kunnen DUCO’s producten toegepast worden. “Deze omstandigheden doen opdrachtgevers veelal twijfelen over de toepassing van gelakt aluminium in de architectuur”, verduidelijkt Hendrik Dejonghe. “Daarom kunnen ze bij DUCO voortaan kiezen om te coaten volgens de normen vermeld in de ‘Seaside Class’. Deze nieuwe klasse die door Qualicoat werd ingevoerd, biedt een sterkere weerstand tegen corrosie en is specifiek voor agressieve omstandigheden.”

“We zijn bijzonder fier op dit Qualicoat-kwaliteitslabel dat de hoge proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium erkent. Het aantal leveranciers dat een dergelijk label kan voorleggen, is immers erg beperkt. Dit label versterkt niet alleen het vertrouwen in de prestaties van de door DUCO aangeboden natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen op de nationale en internationale markten, maar het bevestigt eveneens het vooruitstrevende karakter van de onderneming,” besluit Dejonghe.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.