Duco lanceert slimme concepten als antwoord op collectief wonen

Duco lanceert slimme concepten als antwoord op collectief wonen
20/05/2015

Duco bundelde zijn ervaring, marktkennis en knowhow om enkele slimme woonconcepten binnen het bestaande ‘DUCO at HOME’ concept te ontwikkelen. Het gaat om concepten op maat voor specifieke situaties.

Naast diverse ventilatieoplossingen voor vrijstaande woningen komt Duco nu ook naar buiten met concepten op maat voor specifieke situaties zoals studio’s, appartementen of een collectieve afvoer binnen woongebouwen. Hiermee biedt het een gepast antwoord op “compact wonen”.

“Het uitwerken van een aantal slimme woonconcepten gebeurde naar aanleiding van de huidige context waarin bouwpercelen steeds schaarser worden”, verduidelijkt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Om verdere verstedelijking in te dijken, fungeert collectief wonen als een van de beste alternatieven. Belangrijke pijlers zoals gezondheid, comfort en energiezuinigheid mogen we hierbij echter niet uit het oog verliezen. Doordat een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat voor élke bewoner bij Duco op de eerste plaats staat, willen we dan ook sterk inzetten op totaaloplossingen voor studio’s en hoogbouwprojecten.”

Combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en buitenzonwering
Met de ontwikkeling van deze slimme woonconcepten brengt Duco een klimaat in elk huis waar het zowel in de zomer als in de winter aangenaam vertoeven is. Dit alles in harmonie met de leefomgeving in combinatie met een laag energieverbruik. Een evenwichtige combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en buitenzonwering is hiervoor onontbeerlijk. Deze combinatie vormt dan ook het fundament van de vier woonconcepten.

“In elk van deze uitgewerkte woonconcepten beschrijven we nauwgezet welke producten er het best geïmplementeerd kunnen worden, gaande van toevoer en afvoer tot zonwering, om een optimaal comfort van de bewoner te verzekeren. Op die manier geeft Duco invulling aan een oplossing voor zowel vrijstaande woningen, appartementen als studio’s en zelfs starters-, senioren- of studentenwoningen”, besluit Dejonghe.

Meer informatie kan u alvast op deze webpagina raadplegen.