Duco ondersteunt passie voor techniek bij kinderen

Duco ondersteunt passie voor techniek bij kinderen
02/09/2019

Ook dit jaar is Duco Ventilation & Sun Control een van de bedrijfspartners van de Techniekacademie van Veurne. Met dit initiatief wil het lokale gemeentebestuur, in samenwerking met hogeschool VIVES, een technische loopbaan populair maken. Het belooft opnieuw een succes te worden.

Vanaf 18 september gaat de Tiener Techniekacademie opnieuw van start. Aan de hand van 12 workshops maken kinderen uit het 5e en 6e leerjaar op een ongedwongen manier kennis met techniek en technologie. Ze worden in contact gebracht met: chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, robotica … Tijdens de workshops krijgen ze begeleiding van professionele techniekmentoren. Dat moet hun interesse in een technische loopbaan aanwakkeren en de leemte aan technische en wetenschappelijke profielen in de Vlaamse arbeidsmarkt opvullen. De kers op de taart is het diploma op het einde van de workshopreeks.

Duco engageert zich al meerdere jaren als bedrijfspartner en doet dat niet zomaar: “Als ventilatie- en zonweringspecialist zijn we continu op zoek naar technische profielen. Bij Duco wordt elk product immers inhouse ontwikkeld: van beginconcept tot afgewerkt product. Tijdens het bedrijfsbezoek proberen we de jongeren ook te enthousiasmeren door aan te tonen dat techniek en technologie verre van saai zijn. Deze kinderen zijn immers de toekomst van morgen.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan vanaf 7 september kan via www.techniekacademie-veurne.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €10 korting. 

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Veurne? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie Veurne iets voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.