Leer een 3D-ventilatievoorontwerp tekenen bij Duco!

Leer een 3D-ventilatievoorontwerp tekenen bij Duco!
28/08/2018

Een ventilatievoorontwerp (VVO) maken is verplicht bij residentiële gebouwen. SBM biedt hierop – in samenwerking met Duco en Sketchup – een antwoord. Bent u architect, EPB- of ventilatieverslaggever … of kortweg ontwerper of plaatser? Schrijf u dan in en kom op 28 september naar Duco en leer een VVO in 3D tekenen!

Sinds 2016 is een ventilatievoorontwerp voor bouwaanvragen of meldingen van residentiële gebouwen een must. Het is mogelijk om een VVO op het plan te schetsen met de vrije hand. Maar wat echt interessant is dat dit VVO in 3D kan gemaakt worden. ‘Waarom dan?’, hoor ik u denken. Om de simpele reden dat dit meer inzicht biedt op het verloop van het kanalennet en de plaatsing/aansluiting van de toestellen en ventielen.

Om deze taak te optimaliseren en te professionaliseren biedt Sketchup het antwoord op deze uitdaging. Door gebruik te maken van een voorbereide tekening en een bibliotheek van componenten kan snel, efficiënt en professioneel een VVO getekend worden.

Doelgroep

Op 28 september verwelkomt Duco docent Luc Dedeyne die de materie in één lesdag zal toelichten. De opleiding is bestemd voor architecten, EPB- of ventilatieverslaggevers, energiedeskundigen, studiebureaus, installateurs HVAC en technisch-commercieel medewerkers van groothandel HVAC en ventilatie.

Het programma is goedgekeurd door het Vlaams Energieagentschap (VEA) en uw deelname wordt geregistreerd in de Energieprestatiedatabank ervan.

Voorkennis vereist

Daarbij is enige kennis van ventilatie en/of EPB wenselijk om het beste uit de sessie te halen. Daarnaast is voorkennis van Sketchup noodzakelijk.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven of wenst u toch nog wat meer info? Surf dan snel naar de SBM-website. Graag tot 28 september!