Ontdek Duco's productinnovaties tijdens Architect@Work 2015!

Ontdek Duco's productinnovaties tijdens Architect@Work 2015!
22/04/2015

Duco geeft opnieuw het beste van zichzelf tijdens Architect@Work in Kortrijk Xpo. Dit jaar zal het bedrijf op 23 en 24 april uitpakken met twee innovatieve blikvangers: de DucoSun Cubic Wood (stand 71) en de nieuwe DucoBox Silent & Focus (stand 72).

Perfecte luchtkwaliteit in elke ruimte

Met de DucoBox Silent & Focus richt Duco zijn pijlers op de woningbouw. De DucoBox, die de motor binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen is, voert vervuilde en vochtige lucht mechanisch af. Op die manier wordt een perfecte luchtkwaliteit in elke ruimte gegarandeerd.

De twee speerpunten bij de DucoBox Silent zijn enerzijds de zeer eenvoudig en snel te installeren boxsensoren (maximaal twee sensoren per box), en anderzijds is er het fluisterstille karakter van de afvoerbox dankzij de dubbele wand in combinatie met een akoestische bodemplaat. Zo is er een geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling (bij een debiet van 350 m³/h). Dit maakt van de DucoBox Silent de stilste box van Europa.

Wat de DucoBox Focus betreft, garanderen de gepatenteerde regelkleppen, op basis van CO2- en vochtsturing, een slimme en efficiënte afvoer, enkel waar en wanneer nodig, en in de juiste hoeveelheid! De DucoBox Focus staat dan ook synoniem voor de slimste box van Europa.

Banner A@W

DucoSun Cubic Wood: waar duurzaamheid, innovatie en esthetiek samenkomen

Voor de utiliteitsbouw werd de DucoSun Cubic Wood ontwikkeld. Duco opteerde voor dit zonweringsysteem bewust voor duurzame materialen. De houten lamellen (duurzaamheidsklasse 2) bestaan immers uit Western Red Cedar. Dit in combinatie met de rechthoekige lamellen, die zorgen voor een esthetisch gevelbeeld, maakt van de DucoSun Cubic Wood een architecturaal hoogstandje.

Of het nu om ventilatie- of zonweringsystemen gaat… Duco biedt ‘Natuurlijk’ het gepaste antwoord. Ontdek het allemaal op onze beide Duco-standen tijdens Architect@Work!