Seminar: Ventilatie in Renovatie

Seminar: Ventilatie in Renovatie
30/03/2022

Ben je ventilatieverslaggever, EPB'er, architect, syndicus of bouwpromotor? Dan weet je als de beste dat de eisen voor grondige renovatieprojecten begin dit jaar strenger werden. Maar welke ingrepen zijn daarbij nodig om het binnenklimaat aan te pakken? Welke subsidies bestaan er om het bestaand woningpatrimonium te verduurzamen? Krijg antwoorden tijdens DUCO’s gratis seminar op woensdag 11 mei.

De doelstelling is glashelder: tegen 2050 moet elk huis in ons land een energiescore A+ of A behalen. Super energiezuinig dus. Dat mag zonder twijfel ambitieus genoemd worden, zeker als je weet dat de gemiddelde woning vandaag een energiescore D, E of nog erger heeft. De kwaliteit van het ventilatiesysteem heeft een grote invloed op die score. In samenwerking met SBM organiseert ventilatiefabrikant DUCO daarom twee seminars over ventilatie in renovatie.

Ventilatie bij renovatie: hoe pak je het aan?

Sprekers van dienst zijn Dirk Stevens (DUCO) en Luc Dedeyne (SBM). Aan de hand van een uitgewerkte case tonen ze welke performante C én D ventilatiesystemen er zijn om het E-peil te verlagen. Dirk en Luc maken een inschatting van de renovatiekosten om een woning aan te passen aan de energetische eisen.

Update regelgeving

Een update rond de regelgeving van ventilatie wordt vakkundig gemodereerd door Luc Dedeyne (SBM). Door zijn praktische ervaring als architect, gekoppeld aan zijn passie voor energie & technieken heeft hij een zeer grote kennis van het energiezuinig bouwen. Als energieconsulent is hij het aanspreekpunt voor menig architect en EPB-verslaggever.

Programma

- Vanaf 13u00: Ontvangst & drankje 

- 13u30: start deel 1 presentatie

- 14u45: pauze

- 15u15: vervolg deel 2 presentatie

- 16u00: afsluitende netwerkdrink

- 17u00: einde programma

Eén thema, twee locaties

Het seminar vindt plaats in het AuditoRium4 in Gent.

Smaakt dit naar meer? Schrijf je dan snel in! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Bovendien telt deelname aan dit seminar mee voor 1u permanente vorming.