Update vraaggestuurd systeem C met nieuw ventilatierooster een feit

Update vraaggestuurd systeem C met nieuw ventilatierooster een feit
29/01/2020

Een ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimaal wooncomfort? En een hoog energierendement? Met de ultieme vorm van vraagsturing? Met het vernieuwde DucoTronic (Plus) System binnen systeem C zit je meer dan goed. 

Zonaal ventileren = Comfort maximaliseren

Wanneer je beslist te bouwen of verbouwen krijg je te maken met heel wat wetgeving. Ook voor ventilatie. Een gezond binnenklimaat gaat immers gepaard met een degelijk ventilatiesysteem. Daarbij staat één ding vast: als bewoner wil je je hiervan zo weinig mogelijk aantrekken. Logisch ook. Het DucoTronic ventilatiesysteem met het nieuwe elektronisch gestuurde ventilatierooster TronicVent pikt hierop in. Het resultaat: een discreet ventilatiesysteem dat zorgt voor een ultiem wooncomfort met extreem gebruikersgemak.

Nieuw elektronisch gestuurde ventilatierooster ontzorgt

Het DucoTronic (Plus) System onderging met de komst van het nieuwe ventilatierooster TronicVent een update. En zeg niet zomaar 'een ventilatierooster' tegen de TronicVent. Want door de slimme vraagsturing op basis van CO2 past dit rooster zich automatisch aan, aan de optimale ventilatiestand. Heel energiebesparend dus! Zo vindt ventilatie enkel plaats waar en wanneer nodig.

Bovendien is het rooster toepasbaar in projecten met hoge akoestische eisen. In open stand haal je een akoestische demping tot maar liefst 41 dB. Ook op esthetisch vlak voldoen de roosters, want ze worden nagenoeg onzichtbaar weggewerkt. 

Update van het DucoTronic (Plus) ventilatiesysteem

Naast dit nieuwe toevoerrooster is er ook afvoer nodig om de vervuilde en vochtige lucht af te drijven. Hier zijn er twee mogelijkheden: het DucoTronic System of het DucoTronic Plus System.

Veel minder kanalen nodig

In veel woningbouwprojecten zijn systemen, waarbij veel kanalen vereist zijn, moeilijk toepasbaar. Binnen beide ventilatiesystemen zijn de benodigde luchtkanalen tot een strikt minimum beperkt. 

Lokale regeling op de toevoer met centrale afvoer

Het rooster met 100 % automatische sturing combineren met de ventilatiebox DucoBox Silent Connect? Dat zijn de ingrediënten voor het DucoTronic System. Met de TronicVent is er in dit ventilatiesysteem sprake van lokale regeling op de toevoer. Voor de centrale afvoer is er de DucoBox Silent Connect. Deze ventilatiebox voert vervuilde en/of vochtige lucht af wanneer nodig en in de juiste hoeveelheid. Dit vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem werkt op basis van CO2- en/of vochtmeting. En vormt door z’n aantrekkelijke prijs de standaard in nieuwbouwprojecten.

Lokale regeling op de toevoer en afvoer

Binnen het DucoTronic Plus System is er sprake van lokale regeling op de toevoer met de TronicVent toevoerroosters. Maar in combinatie met de DucoBox Focus ook op de afvoer. Dat betekent dat ventilatie enkel plaats vindt in de zones waar dat op dat moment nodig is en in de juiste hoeveelheid. Hiermee bereik je het summum van ventilatie, met de laagste reductiefactor in de markt (0,35). De afvoer gebeurt standaard tot in 7 zones, maar is uit te breiden tot 11 ruimtes. De automatische inregeling van de DucoBox Focus via de Duco Ventilation App zorgt voor een eenvoudige inregeling met een grote tijdswinst voor de installateur. We kunnen spreken van een gebruiksvriendelijk en energiezuinig systeem.