Leer een ventilatievoorontwerp tekenen in 3D met Sketchup!

Leer een ventilatievoorontwerp tekenen in 3D met Sketchup!
19/04/2019

Op 16 mei organiseert Duco in samenwerking met SBM het netwerk- en kennisevent Ventilatievoorontwerp (VVO) tekenen met SketchUp. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in voor dit gratis kennis- en netwerkevent bij Duco te Veurne.

Op 16 mei  zijn EPB-verslaggevers, architecten, energiedeskundigen, studiebureaus en installateurs HVAC welkom voor het event ‘Ventilatievoorontwerp (VVO) tekenen met SketchUp’ bij SBM in Gent.


Ventilatievoorontwerp verplicht sinds 2016

Sinds 2016 is het verplicht om een ventilatievoorontwerp voor bouwaanvragen of meldingen van residentiële gebouwen te maken. Het is mogelijk om een VVO op het plan te schetsen met de vrije hand. Maar wat echt interessant is dat dit ook in 3D kan worden opgemaakt. Dat biedt simpelweg meer inzicht op het verloop van het kanalennet en de plaatsing/aansluiting van de toestellen en ventielen.


Een VVO opmaken in 3D met Sketchup

Om deze taak te optimaliseren en te professionaliseren biedt Sketchup het antwoord op deze uitdaging. Door gebruik te maken van een voorbereide tekening en een bibliotheek van componenten kan snel, efficiënt en professioneel een VVO getekend worden.

Om het beste uit deze sessie te halen is enige voorkennis van ventilatie/EPB wenselijk. Voorkennis van Sketchup is dan weer noodzakelijk. Zorg er daarnaast voor dat Sketchup al op jouw laptop staat.  


Programma:

  • 08:30 Onthaal
  • 09:00 Deel 1 Tekenen ventilatievoorontwerp met sketchup
  • 12:00 Broodjeslunch aangeboden door Duco
  • 13:00 Deel 2 Tekenen ventilatievoorontwerp met sketchup
  • 16:00 Aansluitend netwerkmoment

 

Deelname aan het programma is gratis, maar registreren is verplicht. Schrijf je daarom hier in!