Vlaams minister Bart Tommelein brengt bezoek aan Duco

Vlaams minister Bart Tommelein brengt bezoek aan Duco
15/12/2016

Hoog bezoek vandaag in de Westhoek waar Vlaams viceminister-president Bart Tommelein Duco vereerde met een officieel bedrijfsbezoek. Tijdens het gebeuren stond de minister, die tevens bevoegd is voor Begroting, Financiën en Energie, uitgebreid stil bij de oplossingen die de Veurnse ventilatie- en zonweringspecialist kan aanreiken voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

De Vlaams minister werd tijdens zijn werkbezoek vergezeld door enkele prominente gasten, onder wie kabinetmedewerkers en Peter Roose, burgemeester van de stad Veurne. Na een korte verwelkoming door de CEO van Duco ging het richting de productiehal. Aan het woord is Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco: “De minister wekte een open en geïnteresseerde indruk in de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van natuurlijke ventilatie, waarmee we niet enkel beantwoorden aan de alsmaar strenger wordende energie-eisen, maar ook rekening houden met de gezondheid van de bewoners. Hij luisterde geboeid naar het verhaal dat Duco elke dag opnieuw vol passie in de markt zet, en feliciteerde onze bedrijfsleider persoonlijk voor de sterk uitgebouwde infrastructuur zoals het eigen labo en testcentrum als garantie voor een continue innovatie.”

Milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen

“Energiezuinigheid is al sinds het ontstaan van Duco in 1991 een belangrijk aandachtspunt”, aldus Dejonghe. “Zo streven we steeds naar de ontwikkeling van producten die met een minimum aan energie een optimale leefomgeving creëren. Elektronisch gestuurde ventilatie is daar een concreet voorbeeld van. Maar ook in de eigen bedrijfsgebouwen wordt er bijzondere aandacht besteed aan milieuvriendelijke en energiebesparende oplossingen. Met in totaal 2600 zonnepanelen op de daken van Duco’s bedrijfsgebouwen produceren we jaarlijks voor 550.000 kWh aan “groene” stroom, wat overeenkomt met het jaarverbruik van 160 gezinnen. Met deze dakinstallaties kunnen we dan ook voor 100% in onze eigen energiebehoefte voorzien. Dit alles leidde in 2006 tot een nationale bekroning als ‘meest energieke onderneming’ in de prestigieuze ‘Laureaat KMO-ondernemer 2006’.”