Residentie Farida - Knokke-Heist

DUCO zorgt in de nagelnieuwe residentie ‘Farida’ in Knokke-Heist voor het gezonde binnenklimaat, dankzij de toevoer van verse lucht via de DucoTop 60 ZR. Dankzij de discrete plaatsing op het kozijn en een binnenrooster zonder zichtbare ponsing integreert het rooster zich moeiteloos in het statige geheel.

Residentie Farida - Knokke-Heist

Discrete ventilatie voor residentie Farida

Residentie Farida is een residentieel appartementsgebouw van de Ghelamco Group & bestaat onder meer uit een handelsgebouw op het gelijkvloers en vier verdiepingen, met in totaal twaalf appartementen met twee of drie slaapkamers.

Deze nagelnieuwe residentie, gelegen op de hoek van de Elizabetlaan en Paul Parmentierlaan in het centrum van Knokke, werd opgetrokken in typisch ‘Normandische’ stijl. Voor de raamventilatie viel de keuze -mede door het esthetische uitzicht van het rooster- op de DucoTop 60 ZR. In totaal werden er zo’n 45-tal roosters voorzien om een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen. Schrijnwerkerij Deburghgraeve uit Woumen stond in voor de plaatsing.Esthetiek
“De keuze werd mee ingegeven door het plaatsingsgemak en de esthetiek. De roosters zijn immers zeer eenvoudig te monteren. Zowel in het atelier als ter plaatse op de werf. Bovendien kan de DucoTop 60 ZR onzichtbaar verwerkt boven op het raam. Een groot pluspunt op het vlak van esthetiek. Zo hebben we enkele roosters verwerkt in een blokraam. Door het toevoegen van opzetprofielen is het rooster aan de buitenzijde zeer discreet aanwezig waardoor het blokraamuitzicht behouden blijft. Bovendien kan het binnenrooster door het kliksysteem op eenvoudige wijze gereinigd worden”, getuigt zaakvoerder Jan Deburghgraeve.

Bovendien is het rooster ook in- of uitschuifbaar, zodat het probleemloos aansluit op elk raamprofiel tussen de 68 en 188 mm. Naast een verstelbare diepte is het rooster ook verkrijgbaar in akoestisch dempende uitvoeringen (AK(+)), een elektronisch gestuurde versie op basis van CO2-meting (TronicTop 60) én met een interne voorverwarmingsstrip die geactiveerd wordt wanneer er een ventilatiebehoefte is en de buitentemperatuur onder de 12°C zakt. Esthetiek en functionaliteit in één en hetzelfde rooster!

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.