XL Boom - Wijnegem

DUCO leverde met haar architecturale zonwering een belangrijke bijdrage aan het ontwerp van het bedrijfsgebouw van XL Boom. De DucoSun Ellips werd in verschillende maatvoeringen verticaal voor de gevel geplaatst en wekt zo de indruk van een streepjescode.

XL Boom - Wijnegem

DUCO’s architecturale zonwering creëert speels effect

XL Boom, een bedrijf dat eigentijdse woonaccessoires ontwikkelt, produceert en verdeelt, koos een opvallend ontwerp voor haar nieuwe bedrijfsgebouw. Samen met BOfA-architects werd uitgemaakt waaraan het gebouw moest voldoen. Aangezien XL Boom veel aandacht besteedt aan design, werd een moderne toets onlosmakelijk met het ontwerp verbonden.

Er werd gekozen voor een tijdloos zwart gebouw en het spel van licht en lucht geven het gebouw een open karakter. De natuurlijke lichtinval en de goede isolatie maken het pand duurzaam, maar dat betekent dat er ook voldoende aandacht besteed moet worden aan het binnenklimaat en het voorkomen van oververhitting.
Visuele eyecatcher

DUCO leverde met haar architecturale zonwering een dubbele bijdrage, zowel functioneel als esthetisch. De DucoSun Ellips met haar -zoals de naam het zelf al zegt- ellipsvormige lamellen werd in verschillende maatvoeringen (150-200-300) verticaal voor de gevel gemonteerd. Door verschillende groottes te hanteren, ontstaat een speels effect en is de gevel een echte visuele eyecatcher. Het ontwerp werd geïnspireerd op de vormgeving van een streepjescode.

Bovendien zorgt de toepassing van architecturale zonwering niet enkel voor een esthetische meerwaarde. In hedendaagse architectuur worden steeds vaker hele gevels in glas opgetrokken, zoals ook het geval is bij XL Boom. Dat kan er echter ook voor zorgen dat de binnentemperatuur tijdens de warme zomermaanden hoog kan oplopen. Door buitenzonwering toe te passen krijgen de zonnestralen de kans niet om rechtstreeks de binnenruimte op te warmen. DUCO houdt zo op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van het gebouw tegen en kan de koellast tot 30% verlagen. Architecturale zonwering is dus functioneel én esthetisch tegelijkertijd!

 

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.