Berekeningsmethodiek reductiefactoren wijzigt vanaf 01/01/'16

Op 1 januari 2016 is de berekeningsmethodiek van de reductiefactoren voor vraaggestuurde ventilatiesystemen (freduc vent), vastgelegd in het gelijkwaardigheidsbesluit, definitief gewijzigd. Dit betekent dat deze reductiefactoren bij bouwaanvragen vanaf begin 2016 niet meer individueel bepaald worden, maar aan de hand van forfaitaire tabellen, afhankelijk van de eigenschappen van het systeem.

Berekeningsmethodiek reductiefactoren wijzigt vanaf 01/01/'16

Bij het berekenen van de reductiefactoren wordt er gekeken naar: de detectie in ‘droge’ ruimtes (CO2, aanwezigheid, andere of geen), de regeling van de toevoer in de ‘droge’ ruimtes (lokaal, semi-lokaal of centraal), detectie in ‘natte’ ruimtes (lokaal, andere of geen) en de regeling van de afvoer in de ‘natte’ ruimtes (lokaal of niet-lokaal).

 

Dankzij deze aanpassing bieden we u een uitgebreid gamma van innovatieve ventilatieoplossingen die een gunstige invloed hebben op het E-peil van de woning.

 

Op basis van de forfaitaire tabel heeft DUCO de reductiefactoren aangepast voor zijn Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen, meer bepaald: het Duco Reno System, Duco Comfort (Plus) System en DucoTronic (Plus) System. Deze tabel kan u via onderstaande link downloaden.

 

Download document EPB rekenwaarden

 

* Noteer dat de forfaitaire waarden ook mogen worden toegepast voor bouwaanvragen die vanaf 1 januari 2015 werden ingediend!

 

NightBoost verlaagt het E-peil van de woning

Vanaf 01/01/2016 levert DUCO de afvoerventilator DucoBox Focus uit met de geïntegreerde NightBoost-functie. Bij het Duco Comfort Plus System en DucoTronic (Plus) System wordt de vraagsturing, op basis van temperatuursensoren (vanaf 24 °C), volledig gedeactiveerd en functioneert het systeem op nominale waarde. Dit vermindert niet alleen het risico op oververhitting. Ook leidt dit tot een daling van de koelbehoefte, wat resulteert in een beter E-peil van de woning.

 

Bij het ingeven van de reductiefactoren in de EPB-software 3G moeten onderstaande waarden bijgevolg toegepast worden:

freduc vent, verwarming = forfaitaire waarde

freduc vent, koeling = 1

freduc vent, oververhitting = 1

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.