DUCO houdt geluid buiten dankzij akoestische ventilatie

DUCO houdt geluid buiten dankzij akoestische ventilatie
17/10/2023

De toenemende verstedelijking brengt ook meer geluidsoverlast met zich mee. Drukke stadskernen, hoogbouw naast treinstations of gebouwen in drukke uitgaansbuurten. De voorbeelden zijn legio. Een goede ventilatie en akoestiek zijn daar niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan mogelijkheden om beide – ventilatie én akoestiek – te combineren in de vorm van hoogwaardige akoestische ventilatie-oplossingen. DUCO zet ze hieronder op een rijtje.

Mastering urban sound

Vrijwel iedereen heeft af en toe last van een lawaaierige omgeving en slechte akoestiek. Wanneer geluid echter lawaai wordt, raken mensen geïrriteerd en gestresst. Langdurige blootstelling aan geluidspieken, zoals in steden, kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het leidt tot hoofdpijn, evenwichtsproblemen, verminderde concentratie, enz. Een goede akoestiek zorgt voor een kwalitatief voller leven. Het is daarom belangrijk de akoestiek in gebouwen op orde te brengen.

Combinatie van esthetiek en functionaliteit

Binnen het concept van akoestische ventilatie bekijkt DUCO een gebouw vanuit architectonisch, alsook functioneel standpunt. Daarbij worden producten ontwikkeld die het functionele met het esthetische combineren. Naast de wettelijke eisen rond duurzaamheid, milieu en energiezuinigheid wint ook het luifel akoestiek hier steeds meer aan belang. Terecht want een aangename beleving van geluid is minstens zo belangrijk!

Akoestische oplossingen om stil van te worden

De DUCO akoestische ventilatie-oplossingen zijn zeer uitgebreid, gaande van akoestische

ventilatie voor hoogbouw, alsook voor residentiële toepassingen met een dempingwaarde tot 48 dB

Enerzijds biedt DUCO standaard akoestische ventilatie-oplossingen met geluiddempende ventilatieroosters, ventilatie door de muur en ventilatie door (hellend) dak.

Anderzijds heb je de intensieve akoestische ventilatie-oplossingen met geluiddempende en inbouw muurroosters met hoge demping en geluiddempende lamellenwanden voor het afschermen van technische ruimtes.

Master your acoustics

Een professioneel team van DUCO ingenieurs test de producten uitgebreid in hun eigen akoestische labo. Niets gaat de deur uit zonder gedegen kwaliteitscontrole en uitgebreide testen. De inbouwdetaillering van de producten is bovendien volledig marktconform zodat elk product naadloos past in eender welke bouwsituatie. Zo biedt DUCO voor een project een geluiddempende oplossing!

Ontdek alles over akoestisch ventileren

Grootscheepse campagne

Om de boodschap kracht bij te zetten lanceert DUCO een internationale campagne (online en offline) met als doel de bewustwording rond akoestisch ventileren te vergroten.

Info voor de pers: contacteer Daphne Mertens op het nummer +32 (0)58/33.00.33 of via e-mail naar daphne.mertens@duco.eu.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.