Vice-eersteminister Kris Peeters brengt bezoek aan Duco

Vice-eersteminister Kris Peeters brengt bezoek aan Duco
17/11/2015

Op maandag 16 november mocht Duco CD&V-boegbeeld Kris Peeters in zijn bedrijfsgebouwen verwelkomen. Het bezoek van de vice-eersteminister, en tevens bevoegd voor Werk, Economie en Consumenten, kaderde in een open bestuursvergadering van CD&V Veurne rond het thema ‘Economie’.

Deze vergadering kon dan ook rekenen op heel wat belangstelling van zowel ondernemers als politici uit de regio. Niet minder dan 90 geïnteresseerden tekenden present.

Om zijn bestuursvergadering kracht bij te zetten, nodigde CD&V Veurne Kris Peeters uit als gastspreker op dit avondevent. Daarnaast waren er ook heel wat andere prominente gasten aanwezig waaronder Peter Roose en Lies Laridon, respectievelijk burgemeester van de stad Veurne en Diksmuide. Na een korte verwelkoming door de CEO van Duco en vervolgens door de voorzitter van CD&V Veurne, Jef Germonpré, sneed Peeters onder meer zijn visie op “streekondersteuning” aan, vooral op vlak van economie, werkgelegenheid en de toekomst van KMO’s.


Dynamisch KMO-landschap
“Het economisch weefsel van de provincie West-Vlaanderen wordt gekenmerkt door een stevig en dynamisch KMO-landschap”, stelt Kris Peeters in zijn lezing. “Onze gezamenlijke taak bestaat erin om hen te blijven ondersteunen in hun economische ontwikkeling en versteviging van het concurrentievermogen. Ook de lokale werkgelegenheid vaart hier wel bij.”

Dat de open bestuursvergadering van CD&V Veurne bij Duco georganiseerd werd, was een bewuste keuze. “Als ambassadeur van West-Vlaanderen engageert de KMO zich sterk om de provincie mee op de kaart te zetten als innovatieve en vooruitstrevende regio”, verduidelijkt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Daarbij maakt het bedrijf momenteel volop werk van een uitbreiding, dat zich overigens niet enkel vertaalt in infrastructurele werkzaamheden. Ook op het gebied van tewerkstelling vervult Duco een voortrekkersrol in de regio. Zo zijn we steeds op zoek naar dynamische krachten die het team willen versterken en stellen we zelfs al meer dan 20 jaar een 25-tal mensen van maatwerkbedrijven tewerk. Als dynamische KMO kunnen we hier dan ook terecht trots op zijn!”