Duco en VTI Poperinge slaan handen in elkaar

Duco en VTI Poperinge slaan handen in elkaar
21/03/2016

Als voortrekker in de aanpak van een gezond binnenklimaat sloot Duco een partnership af met het VTI Poperinge. De samenwerking tussen beide partijen kadert geheel in de leerplannen van de studierichtingen Houtbewerking en Elektriciteit rond het thema ‘Luchtdicht bouwen & ventilatie’. Met behulp van didactisch materiaal wil Duco zijn steentje bijdragen aan praktijkgericht onderwijs.

“Een degelijke opleiding is belangrijker dan ooit, maar door de snel evoluerende technologie wordt het steeds moeilijker voor scholen om de ontwikkelingen bij te benen”, opent Bart Lips, coördinator en technisch verantwoordelijke van de afstudeerrichting Houtbewerking. “Daarom gaan we ook steeds actief op zoek naar nieuwe methodes om onze studenten klaar te stomen voor het bedrijfsleven, én om onze leerplannen rond ventilatie en luchtdicht bouwen te realiseren. En hoe kunnen we dit beter dan met de ondersteuning van het werkveld. Op die manier willen we een brug slaan tussen het onderwijs en het professionele leven.”

Medewerkers van morgen

“Dergelijke initiatieven kunnen wij enkel maar toejuichen”, vervolgt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Studenten zijn immers de medewerkers van morgen en daarom vonden we het opportuun om hen kennis bij te brengen over onze producten die werken op basis van een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Hiervoor voorzien we een totaalpakket met een elektronisch gestuurd ventilatierooster onder de vorm van de TronicTop 60 alsook een wandbord waarop de DucoBox Focus werd gemonteerd. Deze mechanische afvoerventilator zorgt voor een zonale luchtafvoer dankzij een gepatenteerd regelkleppensysteem.”

“We hebben beide een ambitie waarin we elkaar goed kunnen vinden. Dankzij het hoogwaardige demomateriaal van Duco kunnen onze studenten van de studierichtingen Houtbewerking en Elektriciteit op hoog niveau leren over de correcte installatie, inregeling en het onderhoud van moderne ventilatiesystemen. We zijn dan ook zeer verheugd over deze samenwerking”, besluit een opgetogen Bart Lips.

Op vrijdag 25 maart vond de officiële overhandiging van het didactisch materiaal plaats:

"Wat Duco's Technisch-commerciële medewerker bracht was zeer degelijk en sterk onderbouwd. De directie, collega’s en ikzelf waren sterk onder de indruk van de technologie en tevens jullie visie op ventilatie. Bij deze willen we jullie dan ook nog eens hartelijk bedanken voor het mooie geschenk dat zeker een meerwaarde is voor onze school en waarmee we onze leerlingen op een degelijke manier kunnen bijscholen", zo getuigt Bart Lips.