DucoBox Energy als neusje van de zalm voor ventilatiespecialist en bewoner

DucoBox Energy als neusje van de zalm voor ventilatiespecialist en bewoner
08/03/2018

In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid een steeds belangrijker gegeven en zullen de BEN-woningen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van het E-peil kan de DucoBox Energy een belangrijk wapen vormen. Met alle technologie die is vervat in deze ventilatiebox, wordt DUCO meteen aanzien als voorloper op de markt van Systeem D - mechanische luchttoevoer en- afvoer - met warmterecuperatie. Maar what’s in it voor u?

Energiezuinigheid troef!

De productbenaming van de DucoBox Energy is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Een uiterst energiezuinige werking vormde net zoals een volledige ontzorging tijdens de inregeling van het toestel een essentieel aspect bij de ontwikkeling. Door de ventilatie-unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing te voorzien - wat maakt dat alle intelligentie dus achter het deksel vervat zit, kan er nog beter gescoord worden op het gebied van energie-efficiëntie.

In concreto betekent dit dat er een dag- én nachtzone op basis van CO2, vocht en tijd (voorgedefinieerde tijdstippen) wordt gehandhaafd. Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en zal hierdoor automatisch via sensoren bepalen op welk moment er dient te worden geventileerd. Wordt er bijvoorbeeld een CO2-detectie overdag in de woonkamer waargenomen? Dan zal de DucoBox Energy automatisch in deze zone meer lucht toevoeren tot de toestand opnieuw genormaliseerd is. Op dat moment blijft de zone in de slaapkamer in laagstand. Het omgekeerde principe geldt dan ook gedurende de nacht. 

Stilste toevoergeluid in de markt

Maar ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht, want hoe vaak gebeurt het niet dat de stekker uit het ventilatiesysteem wordt getrokken? Met de DucoBox Energy behoort dit voortaan tot het verleden. Dankzij diverse inspanningen om het geluidsvermogen minimaal te houden zoals de geïntegreerde 2-zoneregeling, een gunstige positionering van de ventilatoren, en het gebruik van hoogwaardig dempend materiaal kan DUCO zwart op wit (55 dB bij 325 m³/u) aantonen dat de DucoBox Energy zich effectief het ‘stilste Systeem D van Europa’ mag noemen. Die cijfergegevens zeggen u misschien niet zoveel, maar neem het van ons aan: met de DucoBox Energy kunt u écht op de beide oren slapen!

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.