Compact ventilatiesysteem D voor projectbouw

Compact ventilatiesysteem D voor projectbouw
16/10/2023

Een WTW-unit of systeem D ventilatiesysteem in een appartement? Geen probleem dankzij de DucoBox Energy Comfort. Deze lichte en kleine balansventilatie heeft een capaciteit tot 325 m³/h en tal van andere voordelen voor jou als installateur.

Compacte WTW unit past in kleine ruimtes

Het ventilatiesysteem met warmteterugwinning DucoBox Energy Comfort past met haar compacte afmetingen 700 x 705 x 525 mm in de kleine ruimtes van een appartement of flat.

Bovendien weegt het toestel slechts 21 kg, waardoor je deze kleine ventilatiebox zonder moeite alleen installeert.

De automatische inregeling verloopt supersnel dankzij de drukmeting via interne sensoren. Maar ook de handige installatiewizard van de Duco Installation App zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing tijdens de installatie.

Vraaggestuurd ventileren

De vraagsturing op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Ook op hogere hoogte.

Een ingebouwde warmtewisselaar zorgt voor een uitstekend thermisch comfort. Grote temperatuurverschillen met de buitenlucht worden opgevangen en gecorrigeerd nog voor de lucht in de woonkamer komt.

Het resultaat: een gunstige energiefactuur voor de bewoners en een gezond binnenklimaat!

Links/rechts uitwisselbaar

Fysische ingrepen? Niet nodig. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass.

Hierdoor is dit ventilatiesysteem D makkelijk te bestellen zonder misverstanden. Er is immers maar 1 referentienummer. 

Hoog rendement

Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Ook zijn alle bestaande DUCO-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel door het modulaire principe.

Verbinding met domotica

De DucoBox Energy Comfort is uitbreidbaar met een Connectivity Board. En net daarom future proof! Op dat moment is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd. En zijn koppelingen richting domoticasystemen via ModBus of ethernet mogelijk.

Collectieve ventilatie

 Een flat of appartement ventileren kan ook collectief gebeuren volgens het systeem C principe, waarbij zelfregelende raamroosters de woonunits van verse lucht voorzien. Alle elementen zoals roosters, iAV-kleppen, ruimtesensoren en ventielen werken samen met drukgestuurde dakventilatoren.

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.