Nieuwe wind in ventilatie, nieuw licht op zonwering tijdens Polyclose

Nieuwe wind in ventilatie, nieuw licht op zonwering tijdens Polyclose
21/10/2015

De grootste vakbeurs in de Benelux voor raam-, deur-,  zonwering-, gevel- en toegangstechniek nadert en dus is ook de tijd van de primeurs weer aangebroken. Tijdens Polyclose stelt Duco (stand 1438) zijn laatste vernieuwingen op het gebied van ventilatie en zonwering aan het publiek voor, en dit van 14 t.e.m. 16 januari 2016 in de Gentse tentoonstellingshallen van Flanders Expo.

Het tweejaarlijkse event Polyclose heeft na 16 succesvolle edities een vaste naam verworven in zowel België als Nederland. Polyclose is dan ook één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen dat de allernieuwste trends, de boeiendste innovaties en de grootste marktspelers perfect weet samen te brengen onder één dak. Als toonaangevend bedrijf op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen zal Duco overwegend aandacht besteden aan zijn DucoScreen Front 150, aan de bestaande en vooral de nieuwe uitvoeringen binnen zijn gamma van Top-roosters.

Onzichtbare doekzonwering
De DucoScreen Front 150 is volledig nieuw in het gamma textielzonwering. Duco ontwikkelde dit gemotoriseerde buitenzonweringsysteem speciaal voor onzichtbare plaatsing in de spouw. Het kan volledig vanaf de buitenzijde geplaatst en onderhouden worden. Dit maakt het systeem ook perfect toepasbaar in passiefbouwconstructies en is meteen de meest esthetische oplossing bij temperatuuroverschrijding.

Duco's TOP ventilatie

Stay Top of mind
Met de DucoTop 60 ZR -al dan niet met extra akoestische demping (AK+)- heeft Duco een ventilatierooster met variabele diepte (68-188 mm) voorhanden dat zich achter slag OP elk raamprofiel integreert, wat zorgt voor een zo goed als onzichtbare plaatsing. Dit type rooster kan ook verkregen worden in een elektronisch gestuurde variant op basis van CO2-meting (TronicTop 60) of zelfs met interne voorverwarmingsstrip voor een ultiem comfort (ClimaTop 60).

Daarnaast werd de DucoTop 60 ZR aan een grondige update onderworpen. Zo is dit ventilatierooster niet enkel optioneel verkrijgbaar met buitenkap voor toepassing in (kust)gebieden die sterk onderhevig zijn aan wind en water. Ook is de DucoTop 60 ZR voortaan uitgerust met een rubberstrook aan het klepeindstuk voor een betere lucht- en waterdichtheid bij de blowerdoortest.

Om overventilatie in brede raampartijen te vermijden, kan de DucoTop 60 ZR Dummy als esthetische oplossing fungeren. Dit schijnventilatierooster wordt net als de DucoTop 60 ZR op het raamkozijn geplaatst en heeft hetzelfde uitzicht als het ventilerende rooster. Op die manier zorgt de DucoTop 60 ZR Dummy voor een uniform gevelbeeld, en dit zowel binnen als buiten.

Via de campagne 'Stay Top of mind' wil Duco zowel zijn bestaande als vernieuwde gamma van Top-roosters in de kijker plaatsen.

Benieuwd naar meer? Houd dan tijdens uw bezoek aan Polyclose zeker even halt bij Duco (stand 1438)!