Tijdens Batibouw zinspeelt Duco op perfect binnenklimaat

Tijdens Batibouw zinspeelt Duco op perfect binnenklimaat
16/12/2015

Vanaf 25 februari zijn het opnieuw hoogdagen voor de Belgische particulieren en professionelen met bouw- en verbouwplannen: Batibouw slaat dan opnieuw elf dagen lang zijn tenten op in Brussels Expo. Ervaar Batibouw met uw vijf zintuigen vormt dit jaar één van de centrale beursthema’s waar Duco (Paleis 12, stand 501) met zijn gezonde en slimme woningventilatie naadloos op inspeelt.

De ventilatiespecialist laat het publiek zijn innovatieve oplossingen, die in de praktijk volledig weggewerkt worden, dan ook zien, voelen én ontdekken.

Paleis 12 vormt opnieuw een mooie peilstok om te zien waar de techniek in onder meer de ventilatiewereld staat en waar we naartoe gaan. Een bezoek aan de stand van Duco is dan ook een absolute must voor wie eraan denkt om te (ver)bouwen. Met zijn moderne, budgetvriendelijke en energiezuinige oplossingen, gaande van toevoer tot afvoer, kan Duco de bezoeker heel wat bieden.

Laagste reductiefactor in de markt
Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-norm wettelijk verplicht. Al wacht Duco niet tot dan om de BEN-challenge aan te gaan. Met zijn complete gamma van intelligente ventilatieroosters en het DucoTronic System, een Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem dat metingen uitvoert op basis van CO2 en vocht, behaalt Duco de laagste reductiefactor in de markt (tot 0,35)!

NightBoost-functie voor beter E-peil
Een toonbeeld van vraaggestuurde luchtafvoer en energiezuinigheid noemt Duco zijn DucoBox. Één van de paradepaardjes van Duco, beschikbaar in de fluisterstille DucoBox Silent specifiek voor de renovatiemarkt en de intelligente DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt, is al enige tijd op de markt. Maar toch weet de fabrikant steeds weer met kleine modificaties de prestaties van de mechanische afvoerventilator te verbeteren. Zo wordt de DucoBox Focus voortaan geleverd met de NightBoost-functie die vraagsturing bij te hoge temperaturen deactiveert. Hierdoor vermindert de kans op oververhitting, en garandeert Duco een betaalbare en gezonde oplossing voor E50-woningen.

Functionele en esthetische oplossingen voor elke situatie
Het creëren van een optimaal binnenklimaat: met dat doel voor ogen ontwikkelde Duco diverse (design) sensoren die een efficiënte luchtafvoer, op basis van CO2- en/of vochtmetingen, in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten garanderen. De DucoVent Design toont dan weer dat esthetiek en functionaliteit twee eigenschappen zijn die elkaar heel mooi kunnen aanvullen. Dit afvoerventiel integreert zich dankzij het strakke design haast onzichtbaar in de ruimtes waar er afgezogen wordt en bestaat voortaan uit verschillende uitvoeringen. De extra geluiddemping vormt een bijkomende troef.

Smaakt het naar meer? Kom dan naar onze beursstand (Paleis 12, stand 501) en ervaar hoe Duco met zijn gezonde & slimme woningventilatie zinspeelt op de nieuwbouw- én renovatiemarkt! Mis het niet!