The Gate Sheffield | Goede nachtrust voor studenten dankzij geluiddempende ventilatieroosters

In het hartje van de bruisende studentenstad Sheffield ligt The Gate, een moderne studentenaccomodatie die 455 studenten huisvestigt. Het imposante gebouw ligt langs de belangrijkste drukke wegen, en grenst aan de Sheffield Hallam Universiteit. Voorzien van tal van faciliteiten, waaronder een fitnesszaal, dakterras, bioscoopzaal, … is het complex de diamant onder studentenwoningen. Geluiddempende ventilatieroosters DucoMax dragen er bovendien bij tot een gezond binnenklimaat.

The Gate Sheffield | Goede nachtrust voor studenten dankzij geluiddempende ventilatieroosters

Over The Gate

In het hartje van de bruisende studentenstad Sheffield, omringd door een aantal drukke wegen en vlak naast de Sheffield Hallam Universiteit staat de gloednieuwe studentenaccomodatie The Gate te pronken. Talloze voorzieningen dragen bij tot een aangenaam leefklimaat voor de 455 studenten die er huizen, zoals  een fitnessruimte, een ruim dakterras met adembenemend uitzicht, een bioscoopzaal, gemeenschappelijke keukens en studieruimtes.

Gezond binnenklimaat

In The Gate werd niet enkel aandacht besteed aan verschillende accommodaties voor de studenten. Ook staat een gezond binnenklimaat hoog in het vaandel. Gemiddeld besteden we 90% van onze tijd binnen door. Goed ventileren zorgt voor een gezonde woning en voorkomt gezondheidsproblemen zoals droge ogen en keel, hoofdpijn tijdens het studeren, concentratieverlies en stress bij de studenten.

Bovendien verbetert een goede ventilatie de leerprestaties tot 23%. The Gate opteert voor een natuurlijk ventilatiesysteem waarbij verse lucht wordt toegevoerd langs de gevel. De geluiddempende ventilatieroosters DucoMax zorgen niet enkel voor toevoer van verse buitenlucht, maar dempen bovendien elk buitengeluid maximaal (tot 53 dB).

Ontdek alle voordelen van akoestische ventilatie

Geluidsoverlast beperken

Het ventilatiesysteem voert verse lucht toe via de zelfregelende ventilatieroosters DucoMax in de droge ruimtes. In vochtige ruimtes wordt vervuilde lucht afgevoerd.

De centrale ligging van The Gate zorgt niet enkel voor een vlotte verbinding met de stad, maar veroorzaakt helaas ook geluidshinder door het drukke verkeer. De DucoMax werd specifiek ontwikkeld voor gebouwen met zware geluidsbelasting, om het geluid buiten te houden.

Ook houdt de zelfregelende klep de luchtstroom constant bij verschillende windsnelheden. Hierdoor worden studenten zo min mogelijk gehinderd door factoren van buitenaf. De combinatie van de verschillende faciliteiten met een gezond binnenklimaat dragen bij tot een optimale leer- en leefomgeving voor de student.

 

Meer weten over akoestische ventilatieroosters?

Download de brochure of contacteer ons voor persoonlijk advies.

 

Technische eigenschappen

Ontdek alle technische eigenschappen in de technische fiche.

Caractéristiques techniques

Découvrez toutes les caractéristiques techniques dans la fiche technique.

Technical properties

Discover all the technical features in the technical datasheet.

Technische Eigenschaften

Entdecken Sie alle technischen Merkmale im technischen Datenblatt.